ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: Βρύζας και... Λιπόσκι για τεχνικός διευθυντής

ΠΑΟΚ: Βρύζας και... Λιπόσκι για τεχνικός διευθυντής

Στοπ στην πολυφωνία που υπήρχε στις αποφάσεις για το αγωνιστικό τμήμα και τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να βάλει ο Ιβάν Σαββίδης, με την σχεδόν βέβαιη απόφαση να αποχωρήσει ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ.

Ο Λιθουανός στρατηγικός σύμβουλος του "Δικεφάλου" θα αποτελέσει παρελθόν για το "Δικέφαλο", εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τα πλέι οφ και ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση εντός ΠΑΟΚ για το πώς θα καλυφθεί το κενό που δημιουργεί η αποχώρησή του.

Μπορεί επισήμως να μην είχε ρόλο στα αγωνιστικά ζητήματα, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονταν οι αποφάσεις, είχε δείξει ότι η γνώμη του μετρούσε περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου, πριν πάρει την τελική απόφαση ο Σαββίδης.

Πλέον, δημιουργείται η ανάγκη να υπάρχει ένα πρόσωπο (και όχι μία αναποτελεσματική πολυφωνία) που θα πάρει πάνω του τον αγωνιστικό και μεταγραφικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τον προπονητή που θα επιλεγεί.

Ο Βρύζας στα παλιά του λημέρια
Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Ζήσης Βρύζας που έχει αναλάβει και στα πρώτα χρόνια της διοίκησης Ζαγοράκη, με επιτυχία, ρόλο τεχνικού διευθυντή. Μία πιθανή μετάθεσή του θα δημιουργήσει θέμα με την προεδρία, ωστόσο, αν προχωρήσουν οι σκέψεις που κάνουν στον ΠΑΟΚ να μην έχουν εκπρόσωπο σε Λίγκα και ΕΠΟ, μάλλον το συγκεκριμένο ερώτημα αποκτά τυπική σημασία.

Το δεύτερο σενάριο με Λάζο Λιπόσκι
Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Λάζο Λιπόσκι (φωτο). Πρόκειται για το νυν αθλητικό διευθυντή της Ανζί, με τον οποίο ο Σαββίδης διατηρεί άριστες σχέσεις, ο οποίος του υπέδειξε να φέρει τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στον ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν συνεργαζόταν ως ατζέντης ποδοσφαίρου με την Ανζί και είχε πάει στην ρωσική ομάδα τον Ρατζέλοβιτς και τον Ράχιμιτς, εδώ και λίγες εβδομάδες, όμως, μετά την αποχώρηση του Χασάν Μπιτζίεφ, κλήθηκε να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Ανζί.

Ο Λιπόσκι είναι Σκοπιανός στην καταγωγή, 48 ετών και έχει κάνει καριέρα ως τερματοφύλακας, ενώ μιλά και πέντε ξένες γλώσσες, γεγονός που λύνει το πρόβλημα της επικοινωνίας.

Σε αντίθεση με τον Τσιστιακόφ, έχει ειδίκευση πάνω στο ποδόσφαιρο, ωστόσο, η προηγούμενη απόπειρά του να φέρει στο "Δικέφαλο", ξένο τεχνοκράτη, κάνει τον Σαββίδη επιφυλακτικό σ' αυτή την προοπτική.

Olapaok

Διαβάστε επίσης: Γεωργιάδης: «Αρνητική ενέργεια και… διαιτητής»