ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναστασίου: «Δεν είμαστε φαβορί»

Αναστασίου: «Δεν είμαστε φαβορί»

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» δυο βαθμούς στο Περιστέρι βάσει των ευκαιριών που είχε, σύμφωνα με τον προπονητή του

Θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τους τόνους ο Γιάννης Αναστασίου αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για τον Παναθηναϊκό σχετικά με την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Επίσης, ο τεχνικός των «πράσινων» επεσήμανε ότι η ομάδα του «πέταξε» δυο βαθμούς στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, βάσει την ευκαιριών που είχε ενώ ζήτησε συγκέντρωση από τους παίκτες του στο επικείμενο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Πετύχατε ένα σημαντικό αποτέλεσμα στο Περιστέρι, αν αναλογιστούμε τους πολλούς τραυματισμούς που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά και την θετική εικόνα που έδειξε η ομάδα σας. Θεωρείτε ότι πλέον έχετε τον πρώτο λόγο στα πλέι οφ; «Νομίζω ότι όλες οι ομάδες είναι κοντά και είναι ποιοτικές. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Δυστυχώς στο Περιστέρι θεωρώ ότι "πετάξαμε" δύο βαθμούς με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε, αλλά νομίζω ότι όσο υπάρχουν παιχνίδια και η απόσταση είναι κοντά, θα έλεγα ότι όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες. Δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί, όχι».

Μετά την εμφατική νίκη επί του ΠΑΟΚ και την εντυπωσιακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου, πόσο διαφορετικό είναι το ματς για τα πλέι οφ; «Για εμάς παραμένει το ίδιο. Θέλουμε να το δούμε σαν ένα παιχνίδι, όπως παίζουμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Σίγουρα είναι διαφορετικό παιχνίδι, γιατί είναι πλέι οφ και υπάρχει ένας άλλος στόχος, ο οποίος είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ σίγουρα θέλει να δείξει ότι η εικόνα του στον τελικό του Κυπέλλου ήταν διαφορετική. Θα έχει και κάποιους παίκτες, οι οποίοι επανέρχονται, αλλά είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, γνωρίζουν τα παιδιά αυτό που πρέπει να κάνουν, θα προσπαθήσουμε και ξέρω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Προφανώς και θα ζητά ρεβάνς ο ΠΑΟΚ μετά τη βαριά ήττα στον τελικό. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο το ματς της Κυριακής για τον Παναθηναϊκό; «Δεν ξέρω αν ζητάει ρεβάνς. Αυτό που προέχει και είναι σημαντικό, είναι η ομάδα μου να είναι έτοιμη και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουνε για να πάρουμε το παιχνίδι. Για εμάς είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και σε αυτό που κάνουμε ως ομάδα σε κάθε παιχνίδι και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Τώρα αν ο ΠΑΟΚ θα το δει ως ρεβάνς ή οτιδήποτε, αυτό είναι κάτι που αφορά τον ΠΑΟΚ και όχι εμάς».

Εκτός από το πόσο καλά δουλεμένη είναι η ομάδα σας στο κομμάτι της τακτικής, φαίνεται και σε πόσο καλή φυσική κατάσταση βρίσκεται. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός "κουβαλάει" μια ολόκληρη σεζόν... Θεωρείται ότι στα πλέι οφ θα βγει η κόπωση και ίσως να χρειαστεί rotation, όπως κάνατε και στο Περιστέρι με την παρουσία του Μπεργκ στον πάγκο; «Σίγουρα είναι δύσκολο για κάθε παίκτη, να παίζει 7 παιχνίδια σε 21 ημέρες, αλλά νομίζω ότι με βάση την εικόνα που έχουμε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και με τον τρόπο δουλειάς που έχουμε ως τώρα, προσωπικά νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα είναι πιο πολύ ψυχολογική η κούραση και όχι σωματική, αλλά έχουμε βάθος στην ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά και ξέρουμε ότι όποιος μπει μέσα θα κάνει τη δουλειά του και θα κάνει αυτό που πρέπει. Το σημαντικό είναι τακτικά να είμαστε οργανωμένοι, σωστοί και να κάνουμε αυτά που λέμε και νομίζω ότι αν τα κάνουμε αυτά, θα είμαστε αυτοί που πρέπει».