ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπεργκ: «Δε φεύγω...»

Μπεργκ: «Δε φεύγω...»

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος έκανε φέτος μια εξαιρετική σεζόν στο «τριφύλλι».

Ο Σουηδός επιθετικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Goal», έκανε έναν απολογισμό της φετινής σεζόν, έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Αναστασίου και έστειλε μήνυμα παραμονής στον κόσμο.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μπεργκ:

-Τον περασμένο Μάιο, όταν ο Γιάννης Αναστασίου παρουσιάστηκε επίσημα απ' το κλαμπ ως ο νέος προπονητής της ομάδας, είχε διαρρεύσει ήδη η πληροφορία πως ήσουν ένας απ' τους βασικούς μεταγραφικούς στόχους του. Και ήταν από τότε απόλυτα σίγουρος ότι ο «εάν έρθει ο Μάρκους στον Παναθηναϊκό, θα κάνει τρομερά πράγματα». Τι είχατε συζητήσει τότε σ' εκείνη τη συνάντηση στη Σουηδία και πώς εξηγείς αυτήν τη σιγουριά που έβγαζε;

«Ο κόουτς με είχε δει όταν αγωνιζόμουν στην Ολλανδία, όταν ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, πριν πάω στο Αμβούργο και δημιουργηθούν τα προβλήματα που είχα στην πορεία. Ηξερε τι είδους παίκτης ήμουν. Και είχε στο μυαλό του επίσης τι είδους παίκτη ήθελε για την ομάδα του. Στη Σουηδία μου είπε πως «εάν επιστρέψεις στα παλιότερα επίπεδα της φυσικής σου κατάστασης, θα είχες καλές πιθανότητες να παίξεις και να κάνεις μία πολύ καλή χρονιά». Μου μίλησε και μου εξήγησε για τη νέα αρχή που ήθελαν να κάνουν όλοι στο κλαμπ και κατάλαβα πως ήθελα να αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας».

-Τι λείπει για να διεκδικήσει και να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, με βάση την πορεία του στον β' γύρο, πορεία πρωταθλητισμού επί της ουσίας, και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στην έδρα του; Μπορεί να το κάνει αυτό από του χρόνου, πλησιάζει η ώρα για να το πετύχει;

«Βεβαίως και το ελπίζω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το πεις και να το υποσχεθείς. Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν διότι και οι άλλες ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα κάνουμε μία πολύ, πολύ καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα. Και μπορούμε να κάνουμε συνολικά μία καλή χρονιά. Να μην έχουμε δηλαδή πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας όπως είχαμε φέτος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι μία μακρά περίοδος και είναι επίσης πολύ καλό το γεγονός ότι θα παίξουμε φέτος και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα δούμε...».

-Ετσι όπως έχεις πλέον την εικόνα του Παναθηναϊκού, τι στόχο θα έβαζες για την επόμενη χρονιά;

«Δεν είναι εύκολο να πω. Σαν παίκτης πάντα θέλεις να καταφέρνεις και να κερδίζεις πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως παίξαμε στο τέλος της σεζόν. Να κερδίσουμε όλους τους αγώνες και να δούμε μετά τι καρπούς θα βγάλουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι «α, θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα». Ο δρόμος θα είναι και πάλι μακρύς. Αρα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στους στόχους μας και να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

-Ποιο στοιχείο ξεχωρίζει τον Γιάννη Αναστασίου, συγκριτικά και με άλλους προπονητές που έχεις συνεργαστεί στην καριέρα σου; Ποιο είναι το μεγαλύτερό του προσόν;

«Η σχέση που έχει με τους παίκτες. Είναι πολύ επαγγελματική μεν, αλλά μπορείς και να μιλήσεις μαζί του για τα πάντα. Μπορεί να κάνετε πλάκα μαζί, αλλά παράλληλα σου μεταδίδει και τον σεβασμό που χρειάζεται να έχεις απέναντί του, σαν παίκτης προς τον προπονητή του. Υπάρχουν προπονητές που είναι απόμακροι και οι παίκτες δεν θα έρθουν ποτέ να του μιλήσουν και το αντίστροφο. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη, να πεις ως προπονητής «αυτή είναι η θεωρία μου και οι ιδέες μου και έτσι θα παίξουμε». Και να βρεις τρόπο για να τις περάσεις. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται 100% εμπιστοσύνη».

-Αισθάνεσαι ηγέτης αυτής της ομάδας;

«Οχι ο ηγέτης, αλλά ένας απ' τους ηγέτες. Εχουμε πολλούς ηγέτες. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς και να παίζω σημαντικό ρόλο όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και στην προπόνηση και στα ματς που παίζουμε. Θέλω να είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες...».

-Το μεγαλύτερο άγχος των φίλων του Παναθηναϊκού αυτήν τη στιγμή είναι το αν θα μείνεις στην ομάδα και την επόμενη χρονιά. Εσύ έχεις ξεκαθαρίσει αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες πως δεν σκέφτεσαι κάτι τέτοιο. Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο με αφορμή και τη συνέντευξη αυτή;

«Είναι δύσκολο να στείλεις μήνυμα προς τους φιλάθλους. Μου αρέσει πολύ εδώ, μου αρέσει ο σύλλογος, η ομάδα, οι φίλαθλοι. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να έχουμε μία καλή χρονιά και να πετύχουμε κάποιους υψηλούς στόχους. Δεν μπορείς να υποσχεθείς πράγματα, αλλά μπορούμε να δώσουμε το 100% μας και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Διότι όπως είδαν οι φίλοι μας και τη φετινή σεζόν, ακόμη κι όταν είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας, προσπαθούσαμε πάντα για το καλύτερο δυνατό. Κι ο κόσμος, ακόμη κι όταν χάναμε, ήταν εκεί. Μας υποστήριζαν πάντα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό που έκαναν».

-Αρα λοιπόν ο κόσμος της ομάδας να μην αγχώνεται. Η φανέλα με το «9» θα μείνει στο ντουλάπι σου...

«Ναι. Οπωσδήποτε θα μείνει...».