ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαρρής: «Υπάρχει πίστη για επιτυχία»

Σαρρής: «Υπάρχει πίστη για επιτυχία»

Ο Γιώργος Σαρρής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Εθνική Ελλάδας θα κάνει καλή πορεία στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην εκπομπή της Nova φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα. Αρχικά, είπε για το επεισόδιο Κατσουράνη – Μανιάτη:

«Θεωρώ πως όταν οι ποδοσφαιριστές έρχονται στην εθνική ομάδα ξεχνούν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν με τις ομάδες τους. Αυτό το κλίμα υπάρχει από το 2003 και διατηρείται μέχρι τώρα. Είναι άλλωστε ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Το θέμα έχει λήξει. Οι ποδοσφαιριστές σκάφτονται μόνο τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το πώς θα τα πάμε καλύτερα. Διακρίνω αισιοδοξία και πείσμα, η ομάδα μας θα διακριθεί. Στόχος είναι να περάσουμε, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Μετά το ματς στη Βοσνία και την ήττα 3-1, τα παιδιά μου είπαν «μη φοβάσαι πρόεδρε, θα είμαστε στη Βραζιλία». Το έλεγαν συνεχώς από τότε και αυτό φάνηκε με την αποφασιστικότητα τους στα μπαράζ με τη Ρουμανία».

Για την επιχορήγηση και το πρόβλημα με τις Ενώσεις: «Ξεκινήσαμε το 2009 με την επιχορήγηση για το ποδόσφαιρο με 5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν έπαιρνε η ΕΠΟ, τα μοίραζε στις 53 Ενώσεις. Σταδιακά τα χρήματα άρχισαν να μειώνονται. Πέρυσι πήραμε 850.000 για τις Ενώσεις και άλλες 200.000 που ακόμα δεν έχουμε πάρει. Βγήκε μία επιτροπή με τον κύριο Καπράλο και βγήκαν άλλα 11 εκατομμύρια. Περιμέναμε πως θα παίρναμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Μάθαμε όμως πως δεν προβλέπονται λεφτά για εμάς. Τα ενωσιακά πρωταθλήματα είναι ο τομέας που έχει βασιστεί ο κος Σάντος. Αυτές οι Ενώσεις με αυτά τα λεφτά δεν γίνεται να επιβιώσουν. Θα πρέπει η ΕΠΟ να βρει χρήματα για να συντηρήσει αυτές τις Ενώσεις. Υπήρχε μια επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ που εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει. Υπάρχει κίνδυνος για κραχ, είναι σαφέστατο αυτό. Κάναμε 20 εκατομμύρια περικοπές για να εξοικονομήσουμε χρήματα για τις Ενώσεις. Αλλά πρέπει να γίνου και άλλες. Χρωστάνε πολλές από τις Ενώσεις πολλά χρήματα».

Για τη δική του θητεία στην προεδρία της ΕΠΟ: «Θα υπηρετήσω τη θητεία μου κάνοντας αυτό που πιστεύω πως είναι σωστό. Το αν πετύχω ή όχι θα το κρίνουν οι Ενώσεις. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Ο οικονομικός στραγγαλισμός που υπάρχει όμως, είναι πιθανόν να μας φέρει πίσω στον προγραμματισμό μας».