ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζούρος: «Στο πικ της απόδοσής του ο Ολυμπιακός»

Ζούρος: «Στο πικ της απόδοσής του ο Ολυμπιακός»

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός, έχοντας πιάσει το πικ της απόδοσής του, σύμφωνα με τον Ηλία Ζούρο.

Ο 48άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος», μίλησε για την τελική σειρά των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ ανάμεσα στους Πειραιώτες και τον Παναθηναϊκό και στάθηκε στην πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού: «Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός, πέρα από τους τραυματισμούς που είχε όλη τη χρονιά, φορμαρίστηκε ακριβώς τη σωστή στιγμή και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στα παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο, όμως, στους τελικούς, αλλά και στα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ είχε πάρα πολύ καλή απόδοση και στα ματς με τον Πανιώνιο και τον Άρη. Αναφορικά τώρα με τη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων, δεν μπορούμε να κρίνουμε πως κάποιος από το τεχνικό τιμ δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Απλά ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε καλύτερη κατάσταση την πιο κομβική στιγμή από ό,τι ο Παναθηναϊκός που δείχνει να αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός την περίοδο που διανύουμε είναι στο πικ της απόδοσής του, με τους δύο πάγκους πάντως να έχουν ξοδέψει μπόλικο χρόνο δουλειάς».

Για τις δύο νίκες του Ολυμπιακού, αλλά και τη μία του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό: «Τώρα, για το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-1, πιστεύω πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έναν συγκεκριμένο παίκτη. Για εμένα πάντα η ομάδα είναι αυτή που κερδίζει και ήταν συνολικά καλός ο Ολυμπιακός. Στην επίθεση στα τρία προηγούμενα παιχνίδια ήταν θετικός στην άμυνα και στην επίθεση, ενώ ήταν πολύ εύστοχος. Κάτι που έκανε με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ, αλλά και στο τρίτο αντίστοιχα είχε καλή απόδοση σαν ομάδα. Κάποιοι βοήθησαν σκοράροντας και άλλοι κάνοντας άλλες δουλειές. Αυτό βέβαια για να μην ξεχνάμε πως μία ομάδα κερδίζει και η άλλη ομάδα χάνει, οπότε είναι άδικο να μιλήσουμε για κάποιον συγκεκριμένο παίκτη».

Για την ατομική απόδοση των παικτών: «Και ο Πρίντεζης ήταν φανταστικός στο δεύτερο ματς, και ο Σπανούλης όταν βρήκε ρυθμό έβαλε το δίποντο στο ΟΑΚΑ, και ο Πέτγουεϊ «χτύπησε» όταν έπρεπε με σουτ από την περιφέρεια. Μην ξεχνάμε και τον Μάντζαρη που σούταρε όταν έπρεπε. Όλοι έδωσαν κάτι παραπάνω».

Για τον τέταρτο τελικό, στο ΣΕΦ: «Νομίζω πως ο Ολυμπιακός απόψε (01/06) έχει μεγάλη ευκαιρία για να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι σε καλή κατάσταση, η ψυχολογία είναι με το μέρος του και ο κόσμος του ξέρουμε πόσο βοηθάει την ομάδα. Η εκτός έδρας νίκη τού έδωσε μεγάλο αβαντάζ και πιστεύω πως αυτό το γνωρίζουν και οι παίκτες και πλέον είναι η ώρα για να τελειώσουν τη σειρά».