ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2014: Το αφιέρωμα της FIFA στην Εθνική Ελλάδας (video)

Μουντιάλ 2014: Το αφιέρωμα της FIFA στην Εθνική Ελλάδας (video)

Η FIFA συνέχισε τα αφιερώματα στις εθνικές που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ, με την «γαλανόλευκη» να παίρνει σειρά-Από την «τραγωδία» του 1994 μέχρι τα γήπεδα της Βραζιλίας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τα αφιερώματα για τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, με την Εθνική Ελλάδας να έχει σειρά.

Η FIFA σε ένα βίντεο σχεδόν δώδεκα λεπτών παρουσιάζει το προφίλ της Εθνικής μας με τους Φερνάντο Σάντος, Κώστα Μήτρογλου και Γιάννη Μανιάτη να μιλάνε για την πορεία της ομάδας μέχρι την χώρα του καφέ, αλλά και για την πίστη τους για μια καλή πορεία.

Το βίντεο-αφιέρωμα ξεκινάει με το πρώτο Μουντιάλ όπου έλαβε μέρος η Εθνική Ελλάδας, αυτό του 1994 της Αμερικής. Χαρακτηρίζει την πορεία της «γαλανόλευκης» ως... τραγωδία με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και με μηδέν τέρματα ενεργητικό αλλά και δέκα παθητικό!

Στη συνέχεια φτάνει στο 2010 και το πρώτο γκολ της Εθνικής Ελλάδας στην διοργάνωση από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη κόντρα στην Νιγηρία αλλά και παράλληλα τη πρώτη της νίκη, αφού με τέρμα του Τοροσίδη η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 2-1 στη 2η αγωνιστική των ομίλων.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο βλέπουμε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας, από την αρχαιότητα και την «χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μέχρι στο τι παράγει η χώρα μας και το «Πειρατικό» του 2004. Απολαύστε παρακάτω το βίντεο. Πραγματικά αξίζει...

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Απίστευτα μέτρα ασφαλείας για την αποστολή (photos+video)

Μουντιάλ 2014: Ο Κλόζε «απειλεί» τον Ρονάλντο (videos)

Μουντιάλ 2014: Οι αριθμοί και η προϊστορία «δείχνουν» τη νικήτρια της διοργάνωσης (pics)