ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2014: Τι… δεν έχουν να δουν τα μάτια μας! (pics)

Μουντιάλ 2014: Τι… δεν έχουν να δουν τα μάτια μας! (pics)

To Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Μπορεί τα εγχώρια πρωταθλήματα να είναι ο ετήσιος στόχος μιας καλής πορείας και το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ότι καλύτερο σε διασυλλογικό επίπεδο, αλλά όταν μιλάμε για το Μουντιάλ όλα αλλάζουν.

Μια διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική χώρα και τραβάει πάνω της την προσοχή όλου του πλανήτη, είναι αυτή που ο κάθε επαγγελματίας παίκτης θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι πλέον γεγονός, καθώς σε δύο μέρες θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας, ανάμεσα στην διοργανώτρια Βραζιλία και την Κροατία. Μέσα σε ένα μήνα, θα δούμε περίπου 900 ποδοσφαιριστές, από 32 διαφορετικές χώρες. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών που δεν ταξίδεψε στη Λατινική Αμερική, θα μπορούσε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μερικοί τραυματίστηκαν, άλλοι... κόπηκαν από τους προπονητές τους και αρκετοί ούτε καν προκρίθηκαν στο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι ένα. Αν η ομάδα που ακολουθεί παρακάτω βρισκόταν στο Μουντιάλ, θα έθετε σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πετρ Τσεχ: Ο Τσέχος πορτιέρο δεν θα βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας, αφού η χώρα του δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση.

Νταβίντ Αλάμπα: Το αριστερό μπακ φαινόμενο της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Αυστρίας, βρέθηκε στην ίδια μοίρα με τον Τσεχ, αφού δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη χώρα του στο πρώτο της Μουντιάλ μετά το 1998.

Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς: Εκ των στυλοβατών της άμυνας της Σερβίας, καθ' όλη τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ιβάνοβιτς είδε τις βλέψεις του για Μουντιάλ να σβήνουν, μετά τον αποκλεισμό της χώρας του από την Κροατία στα μπαράζ.

Ντάνιερ Άγκερ: Παρόμοια περίπτωση με τους τρεις ποδοσφαιριστές παραπάνω για τον Δανό κεντρικό αμυντικό της Λίβερπουλ.

Ντάνι Καρβαχάλ: Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα κόπηκε από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Γκάρεθ Μπέιλ: Ακόμη ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ο Μπέιλ, πληρώνει το τίμημα που είχε πληρώσει και παλαιότερα ο Ράιαν Γκιγκς. Η Ουαλία δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Βραζιλίας και έτσι ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης, θα δει τη διοργάνωση από την τηλεόραση.

Σαμίρ Νασρί: Κόπηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με την απόφαση αυτή να σηκώνει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία.

Φρανκ Ριμπερί: Ακόμα μια απουσία της τελευταίας στιγμής. Ο Γάλλος μαέστρος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στη πλάτη του και θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ από τις εξέδρες.

Ρανταμέλ Φαλκάο: O μεγάλος άτυχος της παρέας. Ο Φαλκάο δεν θέλησε να διακινδυνέψει την μετά Μουντιάλ καριέρα του και αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Βραζιλία.

Κάρλος Τέβεζ: Μπορεί η Αργεντινή να είναι ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο η κόντρα του Τέβεζ με τον τεχνικό της ομάδας. τον άφησε εκτός 23αδας.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς: Μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του αιώνα μας, δεν θα αγωνιστεί στο τελευταίο ίσως Μουντιάλ της καριέρας του, αφού η Σουηδία δεν τα κατάφερε στα μπαράζ κόντρα στην Πορτογαλία.

Κι αν δεν έχετε πειστεί ακόμη, τον πάγκο των αναπληρωματικών θα αποτελούσαν οι Χαντάνοβιτς, Χάμσικ, Μοντολίβο, Λεβαντόφσκι, Ροναλντίνιο, Αρντά Τουράν, Σουμποτιτς, Μιράντα και Γκάμπι.

Μια ομάδα - φαβορί πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα έθετε άμεση υποψηφιότητα για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου!

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (πίνακας)