ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2014: Καρνέζης και Μανιάτης έδωσαν το… σύνθημα

Μουντιάλ 2014: Καρνέζης και Μανιάτης έδωσαν το… σύνθημα

Πεπεισμένοι πως η Εθνική Ελλάδας μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Κολομβία στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2014, εμφανίστηκαν οι Ορέστης Καρνέζης και Γιάννης Μανιάτης.

Ο τερματοφύλακας της Γρανάδα και ο μέσος του Ολυμπιακού, εγκαινίασαν… τις συνεντεύξεις Τύπου των διεθνών προς τους δημοσιογράφους, στο… άντρο του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος» στο Αρακαζού της Βραζιλίας και έδωσαν το… σύνθημα για την πρεμιέρα με τους Λατίνους.

Όπως τόνισαν οι δύο ποδοσφαιριστές, η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένοι για την πρώτη «μάχη» στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, τις πιθανότητες κόντρα στο «συγκρότημα» του Χοσέ Πέκερμαν, ενώ μίλησαν για τις πρώτες τους εντυπώσεις από την «Μέκκα» του ποδοσφαίρου, την Βραζιλία και το… καιρικό πρόβλημα με την υγρασία.

Αρχικά, οι δύο ποδοσφαιριστές μίλησαν για τις πρώτες ημέρες τους στην Βραζιλία αλλά και τα συναισθήματά τους λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο Μουντιάλ. Ο Ορέστης Καρνέζης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι τιμή για όλους μας. Το όνειρο μας γίνεται πραγματικότητα. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και μας βοηθάει σε όλα τα προβλήματα. Νομίζω πως μπήκαμε στην τελική ευθεία».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης, σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη Βραζιλία, λίγες ημέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι. Είχαμε μία μικρή ταλαιπωρία, αλλά από εδώ και στο εξής τα βάζουμε όλα στην άκρη. Πρέπει να συνηθίσουμε το κλίμα, καθώς είναι λίγο δύσκολο με τη ζέστη και την υγρασία. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα όλοι είναι φιλόξενοι. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό».

Όσον αφορά στην πρεμιέρα με την Κολομβία και την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, ο διεθνής τερματοφύλακας, τόνισε: «Νομίζω είναι κρίμα για τον Φαλκάο που δεν θα παίξει. Είμαστε ποδοσφαιριστές και ξέρουμε πόσο άσχημο είναι. Από εκεί και πέρα, η Κολομβία είναι μεγάλη δύναμη και δεν στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη. Είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα και να προετοιμαστούμε καλύτερα. Αν είμαστε όπως πρέπει, στο τέλος θα έχουμε πάρει κάτι θετικό».

«Η απουσία του Φαλκάο είναι μεγάλη. Εμείς δεν στεκόμαστε σε πρόσωπα και κοιτάμε συνολικά την ομάδα της Κολομβίας, Έχει αρκετούς καλούς παίκτες, οπότε επικεντρωνόμαστε στις τωρινές συνθήκες και όχι στους τραυματισμούς και τα προβλήματα της Κολομβίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανιάτης.

Αναφορικά με τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο η Ελλάδα, ο Ορέστης Καρνέζης ανέφερε: «Η Κολομβία διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου. Είναι επικίνδυνοι επιθετικά. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Ξέρουμε ποιους έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει όλοι να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να τα δώσουμε όλα. Αν το κάνουμε αυτό θα πάρουμε και το θετικό αποτέλεσμα».

Ο Γιάννης Μανιάτης, σε ερώτηση για το πόσο εύκολο είναι να ισορροπήσει η χαρά της διοργάνωσης και η πίεση για την επιτυχημένη πορεία, απάντησε: «Το Μουντιάλ για εμένα το ευχαριστιέσαι μόνο όταν κερδίσεις Αυτό θέλουμε μείς. Αν πάρουμε την πρόκριση, μόνο τότε θα έχουμε χαρεί το Μουντιάλ. Δεν ήρθαμε να προσφέρουμε απλά θέαμα».

Από την πλευρά του, ο πορτιέρο της Γρανάδα, σχολίασε: «Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση ήταν μετά από τη Ρουμανία που ήταν ο αρχικός μας στόχος. Ήμασταν όλοι χαρούμενοι. Εκεί όμως τελείωσαν όλα και όταν μπαίνεις στο παιχνίδι θέλεις να κερδίσεις και αυτός είναι ο μοναδικός σου στόχος».

Αναφορικά με το που θα κριθεί το ματς με την Κολομβία, ο μέσος του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Ποδόσφαιρο είναι όλα και όλα μπορούν να συμβούν. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν υπάρχει σιγουριά για τη νίκη. Όπως οι Κολομβιανοί δεν λένε πως θα κερδίσουν, δεν το λέμε ούτε εμείς. Εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι όσο περισσότερο γίνεται. Σίγουρα, η προσωπική μου άποψη είναι πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Ο Ορέστης Καρνέζης, απάντησε: «Δεν υπάρχουν φαβορί και ούτε μπορεί κάποια ομάδα να έχει σιγουριά πως θα φτάσει σε μία νίκη. Είναι ισοδύναμες όλες οι ομάδες. Θα ήταν λάθος από πλευράς μίας ομάδας να δείξει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Εμείς πρέπει να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο και να μείνουμε προσγειωμένοι. Δεν είναι κακό πως αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Ξέρουμε πως θα αγωνιστούν από την πρώτη μέρα. Ο προπονητής μας μάς έχει μιλήσει για τους αντιπάλους. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τη μεριά της ομάδας. Είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές κουλτούρες. Θα κρατήσουμε τη δική μας ταυτότητα και δεν θα επηρεαστούμε από τους αντιπάλους μας. Έχουμε δείξει πως αξίζει να βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε».

Για τις συνθήκες στο Αρακαζού και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, ο Γιάννης Μανιάτης ανέφερε: «Όλος ο κόσμος που μας υποδέχτηκε, ήταν ευχάριστο. Κάθε μέρα που πηγαίνουμε για προπόνηση βλέπουμε πως όλος ο κόσμος είναι δίπλα μας. Από εκεί και πέρα πιστεύαμε πως στη Βραζιλία θα βλέπαμε κάτι πολύ ωραίο. Νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Το γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση για τις προπονήσεις μας. Από εκεί και πέρα μας δυσκολεύει η υγρασία. Πρέπει να το συνηθίσουμε».

«Οι καιρικές συνθήκες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν έχουμε συνηθίσουμε. Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να το παραβλέψουμε αυτό λόγω της κρισιμότητας των παιχνιδιών και της κατάστασης. Το θετικό είναι πως όλοι προσπαθούν για το καλύτερο. Όλοι προσπαθούν καθημερινά και αυτό είναι το σημαντικό. Θα τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του διεθνή τερματοφύλακα.

Τέλος, για την πορεία του προς την κορυφή σε μικρή διάστημα, ο Ορέστης Καρνέζης, ανέφερε: «Όλοι έχουν περάσει δυσκολίες στην καριέρα τους. Όλοι προσπάθησαν πάρα πολύ. Το μάθημα που παίρνουμε είναι πως δεν πρέπει να τα παρατάει κανείς ποτέ και να μην επηρεάζεται από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ξεκίνησε δύσκολα. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου».