ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: «Να τα δώσουμε όλα»

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: «Να τα δώσουμε όλα»

Αποφασισμένοι είναι οι διεθνείς μας να... πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους- «Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στον όμιλο της Εθνικής» λέει ο Σάλπι

Ο Έλληνας επιθετικός μιλώντας στην «Sportday» κατέστησε σαφές πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, επισημαίνοντας πως από στην πρώτη αναμέτρηση έχουν ως στόχο να πάρουν βαθμούς ή βαθμό.

Δείτε τι δήλωσε στην εφημερίδα «Sportday»:

Για τον όμιλο της Ελλάδας: «Είναι γκρουπ που δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει το απόλυτο φαβορί. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για τις τέσσερις ομάδες και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα».

Σχετικά με το αν επηρεάσουν οι συνθήκες: «Δεν μπορείς να το πεις εκ των προτέρων αυτό. Θα φανεί στην πράξη, στα παιχνίδια δηλαδή, το αν και κατά πόσο μπορούν να σε επηρεάσουν αυτοί οι τομείς. Πάντως είναι κάτι στο οποίο μπορεί να προσαρμοστούμε με την πάροδο των ημερών, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Πρώτιστη σημασία έχει το πως θα είναι η ομάδα αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο. Εκεί κρίνονται όλα».

Για το γεγονός πως σκόραρε το γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ και το πρώτο στο Εuro 2012: «Δεν το σκέφτομαι καν αυτό, θέλω πάνω απ' όλα να έχω την υγεία μου και να μπορώ να είμαι μέλος της ομάδας, σκεπτόμενος μόνο τη δική της, συνολική επιτυχία. Εννοείται ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα είναι ευχής έργον, πετυχαίνοντας γκολ, να βοηθήσω».

Αναφορικά με το αν ήρθε η ώρα της πρόκρισης για την Ελλάδα σε Μουντιάλ: «Δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά ούτε να μαντέψουμε το μέλλον. Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας είναι ότι δεν πάμε στο Μουντιάλ απλά για τη συμμετοχή, αλλά για να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Για το πόσο σημαντική είναι η αρχή: «Όλα είναι σχετικά. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει στο ποδόσφαιρο. Για μας είναι σημαντικό στο πρώτο ματς να μη χάσουμε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατέβουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Πάντως ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό και λήξει το ματς ισόπαλο, δεν τελειώνει τίποτα βαθμολογικά».

Σχετικά με την επικείμενη αποχώρησή του Καραγκούνη από την Εθνική: «Ο Γιώργος είναι μία μεγάλη φυσιογνωμία για την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αρχηγός της ομάδας, ρέκορνμταν συμμετοχών κι έχει ταυτιστεί μαζί της. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει προσφέρει τα πάντα για τη χώρα του. Εύχομαι το τελευταίο του τουρνουά και τα τελευταία του παιχνίδια με την Εθνική να είναι τα πιο ευχάριστα της καριέρας του και να κλείσει την πολυετή παρουσία του με έναν τρόπο αντάξιο της προσφοράς του».

Για το ανησυχεί με το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στην Εθνική οι εντάσεις των ντέρμπι: «Όσο ζω εγώ την Εθνική ομάδα, αυτά έμεναν πάντα έξω. Είναι έτσι το κλίμα της ομάδας που διαφυλάσσει την ενότητα της κι όλα τα άλλα μένουν έξω από αυτήν».

Αναφορικά με το φαβορί του Μουντιάλ: «Νομίζω ότι η Βραζιλία, η Γερμανία και η Ισπανία έχουν τον πρώτο λόγο».

Για την ευχάριστη έκπληξη: «Μακάρι να είναι η Ελλάδα! Ναι, σαν ευχάριστη έκπληξη θα έβλεπα την Ελλάδα».

Σχετικά με το αν μπορεί να επηρεαστεί η ομάδα από την επικείμενη αποχώρηση του Σάντος: «Θεωρώ ότι όταν έχεις ένα τόσο μεγάλο κίνητρο σε τέτοιο τουρνουά, αυτά είναι πράγματα που δεν μπαίνεις στη διαδικασία να τα σκεφτείς στη ροή της διοργάνωσης. Δεν προλαβαίνεις καν να βάλεις στο μυαλό σου τίποτα άλλο πέρα από τον ίδιο τον ρυθμό των αγώνων. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει. Εμείς το μόνο που θα έχουμε στο μυαλό μας είναι το πως θα αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες των Ελλήνων φιλάθλων, τους οποίους θέλουμε να κάνουμε περήφανους».

Όσο για το πως να περιμένουμε την Εθνική στο Μουντιάλ: «Να περιμένει ο κόσμος να δει μία ομάδα που θα είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την πρόκριση και θα διεκδικήσει νίκες και στα τρία παιχνίδια. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο ως ομάδα και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014:Γιόρτασε ξανά η Ελλάδα – «Χρόνια πολλά Βασίλη» (vid)

Μουντιάλ 2014: Προπονητές αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ! (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Η Google τιμάει με doodle την έναρξη του Μουντιάλ