ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Έβαψαν... πράσινο τον αγωνιστικό χώρο!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Έβαψαν... πράσινο τον αγωνιστικό χώρο!

Σάλος στη Βρετανία μετά το πρόσφατο δημοσίευμα της Mirror για ένα ακόμα δείγμα της... ανετοιμότητας των Βραζιλιάνων

Στην Αγγλία μπορεί να μετρούν αντίστροφα για την πρεμιέρα της ομάδας τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με αντίπαλο την Ιταλία, ωστόσο έχουν ήδη αρχίσει την γκρίνια.

Εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το σχήμα που ετοιμάζει ο Ρόι Χότζον για να παρατάξει τα «τρία λιοντάρια» κόντρα στους «ατζούρι» υπάρχει ακόμη ένα πιο σοβαρό.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Mirror έχει ως πρώτο θέμα το γεγονός ότι οι διοργανωτές δεν είναι έτοιμοι και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του «Αρένα Αμαζόνια» που θα γίνει ο προαναφερθέν αγώνας καλύπτουν με... σπρέι τα κενά στον αγωνιστικό χώρο.

Επεισόδια πριν την έναρξη

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε Βραζιλιάνους που διαμαρτύρονται για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αστυνομικούς, σημειώθηκαν εχθές στο Σάο Πάολο, λίγες μόλις ώρες πριν την τελετή έναρξης.

Με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες «γιόρτασε» το Σάο Πάολο την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Εκατοντάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στην διοργάνωση, υποστηρίζοντας ότι η βραζιλιάνικη κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που παρατηρούνται σε παιδεία και υγεία και μετά να ασχοληθεί με ένα τόσο πολυδάπανο αθλητικό γεγονός, ξεχύθηκαν από το πρωί της Πέμπτης στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Οι συγκρούσεις με τους άνδρες της αστυνομίας ήρθαν ως φυσιολογικό επακόλουθο. Αρκετά άτομα συνελήφθησαν, ενώ οι σκηνές βίας έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Στόχος μας είναι η ματαίωση του Μουντιάλ. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τον υλοποιήσουμε, αν μη τι άλλο όμως θα παλέψουμε καλώντας όλους τους Βραζιλιάνους σε γενικό ξεσηκωμό. Λατρεύουμε το ποδόσφαιρο κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Η χώρα, όμως, έχει άλλες ανάγκες αυτή τη χρονική στιγμή και δεν αντέχει την παροχή χρημάτων σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 27χρονος Γκρεγκορι Λεάο, φοιτητής που έλαβε μέρος στις διαδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πρόγραμμα Μουντιάλ 2014: Οι σημερινοί αγώνες

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Χαμός στο Twitter για την πρεμιέρα

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Μπάλα και στο... διάστημα!

Βραζιλία – Κροατία: Σίγουρος για το πέναλτι ο Σκολάρι

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: To Doodle της Google άλλαξε, η γιορτή ξεκίνησε