ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014: Πρεμιέρα με ήττα για την Ελλάδα, 3-0 η Κολομβία

Μουντιάλ 2014: Πρεμιέρα με ήττα για την Ελλάδα, 3-0 η Κολομβία

Η Κολομβία χωρίς να... φορτσάρει έφτασε σε άνετη επικράτηση κόντρα στην Ελλάδα, που πλήρωσε τα αμυντικά λάθη της στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα της εθνικής μας ομάδας, σε ένα γήπεδο γεμάτο από οπαδούς της Κολομβίας, είχε ως αποτέλεσμα οι Κολομβιανοί να πάρουν πολύ γρήγορα το προβάδισμα, σκοράροντας με τον Αρμέρο στο 5ο μόλις λεπτό, με ένα «άψυχο» σουτ, που όμως είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα, αφού έκανε το... τσαφ ο Μανωλάς.

Το γεγονός αυτό, ναι μεν έριξε ψυχολογικά τους διεθνείς μας, όμως διαπιστώνοντας ότι η Κολομβία επέλεξε -προφανώς- να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να επιδοθεί σε ένα παιχνίδι χωρίς το γνωστό ρυθμό που συνηθίζει να δίνει στα μεγάλα της παιχνίδια, προσπάθησαν να βγουν μπροστά. Και κατάφεραν σε τρεις περιπτώσεις να ανησυχήσουν σοβαρά την άμυνα της Κολομβίας, με κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα, το υποδειγματικό σουτ του Κονέ στο 44', που υποχρέωσε τον Οσπίνα να πραγματοποιήσει την επέμβαση του αγώνα. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αν και θα περίμενε κανείς ότι η Ελλάδα θα πίεζε τους Κολομβιανούς, για να διεκδικήσει την ισοφάριση. Το έκανε μεν, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο δε, καθώς επέμειναν οι διεθνείς μας στο ψηλό παιχνίδι που εκ των πραγμάτων δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μοιραία, λοιπόν, ήρθε το δεύτερο γκολ για τους Κολομβιανούς από στημένη φάση (κόρνερ) με τον Γκουτιέρεζ να γράφει το 2-0 στο 58' και κάπου εκεί να βάζει τέλος στα όποια ελληνικά όνειρα για την κατάκτηση θετικού αποτελέσματος στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Τι πρέπει να κρατήσουν ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του από το παρθενικό παιχνίδι μας στα γήπεδα της Βραζιλίας; Την εικόνα των στατιστικών της αναμέτρησης, καθώς η Ελλάδα κέρδισε στο παιχνίδι της τακτικής, με την κατοχή να κλείνει στο 55%-45, τις επικίνδυνες επιθέσεις να τις κερδίζουν και αυτές.

Τι πρέπει να αλλάξουν, ενόψει της συνέχειας;

Την αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες, αφού -αλήθεια είναι- δικαιούμασταν ένα γκολ σε αυτό το πρώτο ματς με τους Κολομβιανούς. Επόμενο παιχνίδι, κόντρα στην Ιαπωνία στις 20 Ιουνίου (01.00), παιχνίδι δίχως αύριο που μας υποχρεώνει να διεκδικήσουμε πάση θυσία τη νίκη, ώστε το όνειρο της πρόκρισης να μείνει ζωντανό και να το ολοκληρώσουμε στο ματς της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού στις 24 Ιουνίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Κολομβία είναι το φαβορί του ομίλου...

Διαβάστε την περιγραφή του αγώνα ΕΔΩ