ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ράλι Αιγαίου: Με εκπλήξεις τα πρώτα αποτελέσματα…

Ράλι Αιγαίου: Με εκπλήξεις τα πρώτα αποτελέσματα…

Εκπλήξεις επιφύλασσαν τα επίσημα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας του 51ου Ράλι Αιγαίου από το Φάληρο στη Μήλο που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με μεγάλο χορηγό τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ.

Στην πρώτη αυτή ιστιοδρομία όπου οι άνεμοι δεν ακολούθησαν τον στόλο του αγώνα με αποτέλεσμα τα σκάφη στο σύνολό τους να παγιδευτούν στην άπνοια και να χρειαστούν περισσότερες από 16 ώρες για να τερματίσουν στη Μήλο, τα φαβορί δεν τα κατάφεραν και την 1η θέση στην κατηγορία ORCi κατέκτησε το BANABIOLETTA 3 του ΠΟΙΑΘ με κυβερνήτη τον Γιάννη Συκάρη.

Ο περσινός νικητής, το Optimum 3 Aspida Saxo-Bank του Ν Ο Καλαμακίου με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο, περιορίστηκε στην 2η θέση ενώ το σκάφος που μπήκε πρώτο στο λιμάνι της Μήλου το Bullet - Skuld του Ν.Ο.Ελλάδος με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη κατετάγη 3ο.

Από εκεί και πέρα στην κατηγορία IRC την πρώτη θέση κατέλαβε το DRAGON του ΠΟΙΑΘ με κυβερνήτη την Βιργινία Εθνοπούλου και στην κατηγορία CLUB το ΖΕΦΥΡΟΣ της Σχολής Δοκίμων με κυβερνήτη τον Λουκά Καραμβάση.

Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα βραβευτούν στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής στον Ν.Ο. Μήλου. Το πρωί της Δευτέρας (10:00) τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από τον Αδάμαντα της Μήλου για το δεύτερο σκέλος του 51ου Ράλλυ Αιγαίου με προορισμό την Αστυπάλαια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιστιοδρομία του αγώνα συνολικής αποστάσεως 110 ναυτικών μιλίων. Τα νέα από τη Μετεωρολογική υπηρεσία για τους κυβερνήτες των σκαφών και τα πληρώματά τους, ακούγονται καλύτερα αφού τη Δευτέρα αναμένονται βόρειοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και ασφαλώς θα κάνουν πιο γρήγορη την ιστιοδρομία, αλλά και εξ ίσου δύσκολη σε σχέση με την 1η ιστιοδρομία από το Φάληρο στη Μήλο.
Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία.

ORC I.
1. BANABIOLETTA 3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΑΡΗΣ
2. OPTIMUM 3 ASPIDA SAXO BANK ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΒΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ
3. BULLET – SKULD ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ / ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ / ΝΙΚΟΣ ΣΙΝΟΥΡΗΣ
IRC.
1. DRAGON ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΕΘΝΟΠΟΥΛΟΥ
2. URSUS MINOR ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΤΖΑΡΑΚΗ
3. ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ ΑΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ
CLUB
1. ΖΕΦΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΜΒΑΣΗΣ
2. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΙΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ
3. EL VIENTO- GOODYEAR ΗΛΙΑΣ ΚΟΒΑΤΖΗΣ