ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατσικάρης: «Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Κατσικάρης: «Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Μάχη με το χρόνο, προκειμένου να εμφανιστεί πανέτοιμη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, δίνει η Εθνική Ελλάδας Ανδρών σύμφωνα με το Φώτη Κατσικάρη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε βαριά ήττα από τη Λιθουανία στη «Zalgirio Arena», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να παραδέχεται στη συνέντευξη Τύπου πως οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια: «Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε και έγιναν βάσει των όσων είχαμε σχεδιάσει. Από το τρίτο δεκάλεπτο, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και στην παρούσα φάση είναι πιο χαλαρή από εμάς, καθώς αυτό ήταν το ένατο φιλικό της παιχνίδι, ενώ για εμάς ήταν μόλις το τέταρτο. Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούμε. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη πίεση. Ελπίζω στο αυριανό (17/08) φιλικό με τη Σλοβενία, που είναι πολύ μεγάλο τεστ για εμάς, να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και δίκαια πήρε τη νίκη». Είπε ακόμα...

Για τα προβλήματα απουσιών της ελληνικής ομάδας: «Δυστυχώς, δεν έχουμε μπορέσει σε κανένα φιλικό να είμαστε πλήρεις. Έλειψαν και σήμερα (16/08) σημαντικοί παίκτες, ο Καλάθης για το γνωστό λόγο, ενώ ούτε ο Μπουρούσης μπόρεσε να είναι μαζί μας. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, όμως, και ούτε πρόκειται να σταθούμε σε αυτό».

Για τους Έλληνες παίκτες που αρνήθηκαν να ενταχθούν στην προετοιμασία της Εθνικής: «Όντως μας λείπουν σημαντικοί παίκτες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο μπάσκετ. Είχε προηγηθεί ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης δεν μπόρεσε να είναι φέτος μαζί μας, ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός. Είμαστε μικρή χώρα και αγαπάμε το μπάσκετ. Κάθε παίκτης που είναι εδώ είναι σημαντικός. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: αγαπώ τους παίκτες μου και θα παλέψω μέχρι τέλους μαζί τους. Δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας, αλλά σε δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι'.

Για το σχήμα με τους Πρίντεζη και Καϊμακόγλου στο «4» και το «5»: «Είναι ένα σχήμα που ίσως το δούμε και στην Ισπανία. Θα δούμε πότε και πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Ίσως να είναι πολύ αποτελεσματικό όταν θα θέλουμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό σε άμυνα και σε επίθεση. Το ίδιο ισχύει και για το διαφορετικό σχήμα με τους Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο».

Για τη Λιθουανία: «Η Λιθουανία μου άρεσε πολύ. Οι Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας, που έπαιξαν και πέρυσι φέτος, είναι πιο ώριμοι. Είναι αθλητική ομάδα. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει και πιστεύω πως μπορεί να πάει μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Διαβάστε επίσης:

Mundobasket 2014: Χάθηκε στο Κάουνας η Ελλάδα (photos)