ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναστασίου: «Πρέπει να προκριθούμε»

Αναστασίου: «Πρέπει να προκριθούμε»

Απαραίτητη είναι η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μίντιλαντ σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Αναστασίου

Ο 41χρονος τεχνικός εστίασε στη σημασία που θα έχει ενδεχόμενη πρόκριση του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκαθάρισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και εμφανίστηκε βέβαιος ότι εκείνοι θα κάνουν αυτό που πρέπει στο αυριανό παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Για το κλειδί του αγώνα με τη Μίντιλαντ: «Στους παίκτες μου τόνισα ότι είναι επικίνδυνη ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς παίζει καλά την κόντρα και πρέπει να έχουμε καλή οργάνωση για να μην δεχθούμε κάποιο γκολ. Είναι σημαντικό όταν είμαστε στην επίθεση να κάνουμε αυτά που ξέρουμε. Οι παίκτες γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Έχω την αίσθηση ότι θα κάνουμε ευκαιρίες και πρέπει να τις τελειώσουμε».

Για το σκορ που θα τον ικανοποιούσε: «Η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω ότι η Μίντιλαντ είναι πιο επικίνδυνη εκτός παρά εντός έδρας γι' αυτό χρειάζεται προσοχή αύριο».

Για το αν τον προβληματίζει η καλή πορεία της Μίντιλαντ: «Έχει πέντε παιχνίδια στα πόδια της. Είναι δύσκολο από πλευράς ετοιμότητας. Είναι αρκετά δύσκολοι αυτοί οι μήνες. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Ο στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι. Και στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε αλλά και με τη Μίντιλαντ θα είμαστε αυτοί που πρέπει από πλευράς τρεξιμάτων. Το θέμα είναι το πότε θα φορμαριστούμε. Κάποιοι παίκτες μας δεν είναι όσο έτοιμοι πρέπει ενώ έχουν καλή φυσική κατάσταση. Αυτή είναι και η φύση κάποιων παικτών που αργούν να πάρουν μπρος. Έχουν όλοι αντιληφθεί τη σημασία των αγώνων με τη Μίντιλαντ και ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για το πώς μπορεί να περάσει στο μυαλό του ποδοσφαιριστή ο προπονητής ότι πρέπει να διαχειριστεί αλλιώς τα παιχνίδια: «Θέλουμε τη νίκη και γι' αυτό θα παίξουμε. Όταν παίζουμε στη Λεωφόρο και υποσυνείδητα υπάρχει στο μυαλό ότι πρέπει να παίξουμε φουλ επίθεση. Προσπαθούμε να δουλέψουμε για να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την πίεση της Λεωφόρου. Είναι κάτι που έχει περάσει στο μυαλό των παικτών και των φιλάθλων. Τα παιδιά γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνουν αυτό που πρέπει τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι στις λεπτομέρειες. Είτε αμυντικά είτε επιθετικά. Δουλέψαμε, δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα πάρει αρκετό χρόνο, αλλά πιστεύω ότι και η σημασία του αγώνα και η θέλησή μας, με κάνουν να πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει».

Πριν τον Αναστασίου, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μίλησε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν είναι πιο έτοιμη η ομάδα σε σχέση με τα παιχνίδια με τη Σταντάρ: «Περνώντας τα παιχνίδια είμαστε πιο άνετοι και έχουμε εμπειρία από τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί να παίξουμε το παιχνίδι και να πετύχουμε τον στόχο μας. Είχαμε μία καλή ευκαιρία για να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι απαραίτητο να προκριθούμε και πρέπει να νικήσουμε για να συνεχίσουμε».

Για την πίεση: «Υπάρχει φυσιολογική πίεση για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός: Ξεκινούν τα... βάσανα την Πέμπτη

Παναθηναϊκός: Ελέγχει τα πάντα ο Ιβάνοβιτς!