ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο οπαδός του Εθνικού

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο οπαδός του Εθνικού

Μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας – «Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός ο οπαδός, είναι σε καταστολή», αναφέρει ο διευθυντής της εντατικής μονάδας του Βενιζέλειου -Στον εισαγγελέα τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Αλικαρνασσό

Ο 46χρονος μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας από το «Βενιζέλειο Νοσοκομείο» όπου νοσηλευόταν από το απόγευμα της Κυριακής ενώ παραμένουν κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την κατάσταση της υγείας του που παραμένει σταθερή ενώ η νέα αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δε διευκρινίζει αν πρόκειται για ρήξη ανευρύσματος ή εγκεφαλικό, κάτι που θα αποσαφηνιστεί μετά από νέες εξετάσεις.

Η μεταφορά του από την Κρήτη έγινε με αεροσκάφος τύπου C-130 στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με παρέμβαση και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού.

«Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός ο οπαδός, είναι σε καταστολή»

Ο διευθυντής της εντατικής μονάδας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» για την κατάσταση της υγείας του άτυχου 46χρονου. Ο Ανέστης Κιούρπαλης επισήμανε πως ο οπαδός του Εθνικού δεν είναι εγκεφαλικά ή κλινικά νεκρός και πως η μεταφορά του έγινε για να έχει καλύτερη περίθαλψη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κιούρπαλη:

«Χθες μπήκε στην εντατική μονάδα με εγκεφαλική αιμορραγία, μετά από έναν φερόμενο καυγά. Εξωτερικά δεν είχε εμφανή σημάδια τραυματισμού. Κάναμε αξονική και διαπιστώσαμε εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτό μας βάζει κατευθείαν σε διαδικασία να υποψιαστούμε την ρήξη ανευρίσματος.

Ο άνθρωπος ήρθε σε κωματώδη κατάσταση και από χθες έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις των γιατρών και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα και το 401. Υπάρχουν εκεί εξειδικευμένοι γιατροί».

Ερωτηθείς για το αν είναι «κλινικά νεκρός», απάντησε: «Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός. Ηρθε σε κωματώδη κατάσταση και αυτή την στιγμή είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη. Μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο για να δούμε πράγματι αν υπήρχε ανεύρισμα και να αντιμετωπιστεί πιο ειδικά.».

Ερωτηθείς για το αν η ρήξη του ανευρίσματος ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής και επεισοδίων, είπε: «Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει την απάντηση. Θα ήθελα να περιμένω τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή για να πω το οτιδήποτε. Σαν γιατρός δεν μπορώ να αποκλείσω καμία περίπτωση».

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει πιθανότητες, τόνισε: «Ελπίδες υπάρχουν. Αν συνεχιστεί η εγκεφαλική αιμορραγία, τότε θα είναι δύσκολα. Αν σταματήσει και καταφέρει να σταθεροποιηθεί, τότε υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει και τότε θα δούμε σε ποια κατάσταση».

Στον εισαγγελέα τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Αλικαρνασσό

Στον εισαγγελέα απολογούνται αυτή την ώρα οι 3 συλληφθέντες, ηλικίας 27, 22 και 24 ετών για τα επεισόδια στην Νέα Αλικαρνασσό στην διάρκεια του αγώνα του Ηροδότου με τον Εθνικό, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει ταχτοποιηθεί από την Αστυνομία.

Στους συλληφθέντες αναμένεται ν' απαγγελθούν κατηγορίες καθώς φέρονται εκ των βασικών πρωταγωνιστών στα επεισόδια, όταν μία μικρή μερίδα οπαδών της κρητικής ομάδας πήγε στην κερκίδα που ήταν οι ομόλογοι τους των φιλοξενούμενων και συνεπλάκησαν.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη αυτή την ώρα στα δικαστήρια όπου γίνονται οι καταθέσεις των υπόπτων για τα δραματικά γεγονότα στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όλα ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί της μιας γηπεδούχου ομάδας θέλησαν να πάρουν πανό της αντιπάλου. Αρχικά οι μαρτυρίες αναφέρουν πως την ένταση προκάλεσαν δυο άτομα και στην συνέχεια επεκτάθηκε με συνέπεια την κατάρρευση του 46χρονου φιλάθλου της ομάδας του Πειραιά.