ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-4

Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 1-4

Καταιγιστικοί οι Κρητικοί δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «νεοφώτιστους» κατακτώντας το πρώτο τους τρίποντο στη νέα σεζόν

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία ο Εργοτέλης κατάφερε να φύγει από το Πανθεσσαλικό με τους τρεις βαθμούς της νίκης, πανηγυρίζοντας το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα, μετά την επιβλητική επικράτησή του με 4-1 επί της Νίκης Βόλου που αναζητά ακόμα τους πρώτους της βαθμούς στη Super League.

Ισοπαλία, αλλά...

Χωρίς το ματς να έχει ιδιαίτερο ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, Νίκη Βόλου και Εργοτέλης έψαχναν τα... πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα διαδρόμους προς τις δυο εστίες. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι στο γκολ με τον Μπογκντάνοφ στο 12' να πλασάρει όντας αμαρκάριστος τον Ταμπάκη για το 1-0. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε και στο 20' ο Ίβενς με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ωστόσο, η εικόνα του ματς έδειχνε πως οι παίκτες του Δερμιτζάκη είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, με του Θεσσαλούς να εμφανίζουν σημάδια... αμυντικής αδυναμίας. Παρόλα αυτά, το 1-1 έμεινε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, μ τον Εργοτέλη να κλείνει το πρώτο 45λεπτο με θετικό πρόσημο.

«Μπαλωθιές» και... διπλό

Με το... καλημέρα στην επανάληψη οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αστάθεια που χαρακτήριζε τη Νίκη και με τον Νόσκοβιτς μόλις στο 46' πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Η συνέχεια ήταν ιδανική για τους φιλοξενούμενους με τους «νεοφώτιστους» στον αντίποδα να μην μπορούν να βρουν «αντίδοτο» στις ενέργειες των Γιουσούφ, Νόσκοβιτς και Κοζορώνη. Έτσι, φυσιολογικά, σύμφωνα με τη ροή του ματς ήρθε και το τρίτο γκολ για τον Εργοτέλη όταν στο 53' ο Χαλκιαδάκης με κεφαλιά ανάγκασε τον Ταμπάκη να μαζέψει ξανά την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Ο Φαντενμπρόεκ προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του πέρασε στο ματς τους Ροτζέριο και Τζιώρα που εδωσαν μεν μια νέα «πνοή» επιθετικά αλλά στα μετόπισθεν η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Οπότε, σε μια από τις πολλές φάσεις που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, στο 79΄ο Γιουσούφ με ατομική ενέργεια έγραψε το τελικό 4-1, που έδωσε στην ομάδα του το πρώτο της τρίποντο κι άφησε τη Νίκη Βόλου χωρίς βαθμό για ακόμα μια αγωνιστική.

Κορυφαίος του αγώνα

Έχοντας καθ' όλη τη διάρκεια του ματς πρωταγωνιστικό ρόλο για τον Εργοτέλη, έκλεισε ιδανικά την παρουσία του στο Πανθεσσαλικό με το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 79' Ο λόγος φυσικά για τον Γιουσούφ που κατάφερε να ξεχωρίσει από την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έχοντας ηγετικό ρόλο στο πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Σβεν Φαντενμπρόεκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλελής (54' Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουκς, Κοτσαριδης, Μουζακίτης (60' Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (60' Ροτζέριο), Σκουρτάι

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66' Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49' Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82' Κούρεζ)

Πηγή: onsports.gr