ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστρέφει ο Αρχηγός στην Εθνική: Η σημαία στον ιστό της (pics)!

Επιστρέφει ο Αρχηγός στην Εθνική: Η σημαία στον ιστό της (pics)!

Το καλοκαίρι τελείωσε και ο εμβληματικός Αρχηγός της Εθνικής ετοιμάζεται τις επόμενες ώρες να πει το πολυπόθητο «ναι» στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για πρόταση συνεργασίας από ειδικό πόστο.

Λίγο καιρό έμεινε εκτός από την αγαπημένη ομάδα ο «Τυπάρας». Όπως φάνηκε η απουσία του από αυτήν τον... πλήγωσε. Άλλωστε Καραγκούνης και Εθνική Ελλάδος είναι έννοιες ταυτόσημες και αποτελούν συνώνυμο των επιτυχιών της τελευταίας δεκαετίας.

Εντός της ημέρας, εκτός σοβαρού απροόπτου, το ΔΣ της ΕΠΟ αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία με τον «τυπάρα», που θα αναλάβει έναν ειδικό ρόλο δίπλα στον Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελώντας το σύνδεσμό του με τους παίκτες. Ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από εκείνον που είχε ο Τάκης Φύσσας, υπό την έννοια ότι δεν θα ασχολείται με οργανωτικά ζητήματα της ομάδας, αλλά θα ασχολείται με θέματα του τμήματος που είναι αγωνιστικά.

Η ομοσπονδία εκτιμά πως με την παρουσία του ο Καραγκούνης όχι απλώς θα εμπνεύσει τους νεότερους παίκτες και θα βοηθήσει στη διατήρηση του καλού κλίματος, αλλά θα συμβάλει και στην καλύτερη προσαρμογή του Κλαούντιο Ρανιέρι στα νέα του καθήκοντα.

Άλλωστε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν εξ αρχής απόλυτα σύμφωνος με την πρόσληψη του Καραγκούνη. Του την είχε προτείνει η ΕΠΟ εδώ και καιρό, συμφώνησε κι εκείνος αμέσως και μάλιστα προ ημερών συναντήθηκε μαζί του στο Λονδίνο, όταν βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τον Γιώργο Σαμαρά και ο «Κάρα» ήταν στην αγγλική πρωτεύουσα για να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Οι δυο τους τα βρήκαν αμέσως και ανέπτυξαν γρήγορα κώδικα επικοινωνίας, με το γεγονός ότι ο Καραγκούνης μιλά άπταιστα ιταλικά να διευκολύνει την κατάσταση.

Ο Καραγκούνης, που έτσι φαίνεται πως βάζει τέλος στην τεράστια καριέρα του, θα πιάσει αμέσως δουλειά στην Εθνική. Θα είναι στο πλευρό της αρχής γενομένης από τους δύο προσεχείς αγώνες των προκριματικών του Euro 2016, με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου και με τα Νησιά Φερόε στο Φάληρο τρεις μέρες μετά.

Όπως ήταν φυσικό στο άκουσμα της είδησης όλοι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής έτριβαν τα χέρια τους χαμογελώντας από ανακούφιση για την εξέλιξη της υπόθεσης. Άλλωστε η σχέση τους με τον «αιώνιο» Αρχηγό της Εθνικής έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!

Διαβάστε επίσης:

Το «ΖΕΥΣ» καθήλωσε και τους Τσέχους: Μάγεψε περισσότερους από 220.000 θεατές (pic-vid)