ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Στοχεύουν ψηλά οι Εθνικές Πόλο

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Στοχεύουν ψηλά οι Εθνικές Πόλο

Εκκίνηση σήμερα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Καζάν της Ρωσίας με τις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης να ταξιδεύουν, μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας τους, στοχεύοντας σε νέες διακρίσεις.

Ήδη μετά τα χάλκινα μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, η ψυχολογία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με τις ομάδες ανδρών και γυναικών, να έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στην ελίτ του αθλήματος και εμφανίζονται πάντα έτοιμες στα μεγάλα ραντεβού. Και στη νέα αυτή πρόκληση, οι ομάδες μας θα έχουν τη στήριξη του μεγάλου και υπερήφανου χορηγού τους, Stoiximan.gr.

Πρώτα στη μάχη οι γυναίκες

Πρώτη στη μάχη ρίχνεται η Εθνική ομάδα των Γυναικών με ξεκάθαρο στόχο αρχικά την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και στη συνέχεια… ό,τι καλύτερο. Η πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας, με τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις στα σημαντικά τεστ, γέμισαν αυτοπεποίθηση το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση, το οποίο στα μεγάλα ραντεβού μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Ελληνική ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Αυστραλία, Ολλανδία και Νότια Αφρική στα πλαίσια των αγώνων του Β’ομίλου, με την ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση να προκρίνεται απευθείας στους «8», ενώ τη 2η και την 3η να παίζουν αγώνες μπαράζ με τις αντίστοιχες του Α’ομίλου για τις υπόλοιπες προνομιούχες θέσεις. Τέλος, η 4η ομάδα του ομίλου συνεχίζει για τις θέσεις κατάταξης (9-16). Οι αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2.

Πρόγραμμα Εθνικής (Β’ Όμιλος):
Αυστραλία (26/7, 12.10 τοπική)
Ολλανδία (28/7, 09.30 τοπική)
Νότια Αφρική (30/7, 21.30 τοπική).

Αποστολή Εθνικής Γυναικών: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Χριστίνα Κότσια, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ιωάννα Χαραλαμπίδη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ελένη Ξενάκη.

Για την υπέρβαση οι άνδρες

Η ομάδα των ανδρών αναχωρεί με τη σειρά της σήμερα για το Καζάν, με βλέψεις για κάτι καλό, γιατί όχι και για κάτι… εξαιρετικό μετά από την πολύ καλή εικόνα που έδειξε η ομάδα στην προετοιμασία. Βασική πρόκληση για την ομάδα του Θεόδωρου Βλάχου, αποτελεί ο πολύ δύσκολος όμιλος που περιλαμβάνει 4 ισάξιες ομάδες. Συγκεκριμένα, ο όμιλος της εθνικής αποτελείται από τις ΗΠΑ, Ιταλία και τη διοργανώτρια Ρωσία. Το σύστημα είναι το ίδιο με αυτό των γυναικών με την πρώτη ομάδα να προκρίνεται απευθείας και τις θέσεις 2-3 να δίνουν εισιτήριο για τα μπαράζ.

Στα ευχάριστα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση της προετοιμασίας χωρίς προβλήματα, με τον Θ. Βλάχο να αντιμετωπίζει ευχάριστο πονοκέφαλο ως προς τις επιλογές και τον χρόνο συμμετοχής.

Τέλος, με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία γεμίζει την ομάδα η επιστροφή του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, Χρήστου Αφρουδάκη, στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά από 7 μήνες. Ο Έλληνας διεθνής θα ενισχύσει την γαλανόλευκη στη μεγάλη πρόκληση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος του Καζάν.

Πρόγραμμα Εθνικής (Όμιλος Β’):

ΗΠΑ (27/7, 12.00 τοπική)
Ιταλία (29/7, 09.30 τοπική)
Ρωσία (31/7, 18.50 τοπική).

Αποστολή Εθνικής Ανδρών: Κώστας Φλέγκας, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.