ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε αναμονή των εξελίξεων για τα «στημένα»

Σε αναμονή των εξελίξεων για τα «στημένα»
Νέες αποκαλύψεις αναμένονται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων που τις τελευταίες μέρες αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης στο χώρο του ποδοσφαίρου...

Νέες αποκαλύψεις αναμένονται στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων που τις τελευταίες μέρες αποτελεί το κεντρικό θέμα συζήτησης στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Χθες, ένας εκ των ανθρώπων που καταζητούνται για την υπόθεση, ο Μάκης Ψωμιάδης, τοποθετήθηκε επίσημα σε blog, τονίζοντας πως ο κρατούμενος Σταύρος Ψωμιάδης (γιος του), είναι αθώος: «Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί. Κακώς κατηγορείται».

Νωρίτερα, στο φως της επιφάνειας βγήκαν στοιχεία για υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμό ενός παράγοντα του αθλήματος. Συγκεκριμένα στις καταθέσεις του βρέθηκαν 550 εκατ. ευρώ, σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.

Σε μια οικονομική περίοδο που ο λαός ετοιμάζεται να υποστεί κάποια από τα σκληρότερα μέτρα που πάρθηκαν ποτέ στη χώρα μας, αποδεικνύεται πως κάποιοι από τους παράγοντες που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο «θησαύριζαν» από αυτό, μη έχοντας καμία ενοχή για τις πράξεις τους.

Σοκ και …Μπέος!

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνική εκπομπή, υπέστη σοκ όταν σε διάλογο ανάμεσα στον Γ. Τσακογιάννη και έναν πρόεδρο ΠΑΕ, αναφέρθηκε το όνομά του.

«Γιατί δεν μου το είπαν για να με προστατεύσουν; Έπρεπε να μου το πει η αστυνομία και ο πρόεδρος», ήταν η αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος μετά το πρώτο σοκ έβαλε τα κλάματα κλείνοντας το τηλέφωνο.

Την ίδια ώρα, ο Αχιλλέας Μπέος παραχωρούσε συνέντευξη τηλεφωνικά σε άλλο Μέσο, τονίζοντας πως η υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια είναι μια σκευωρία που δημιουργήθηκε από τους Νίκο Πατέρα και Αλέξη Κούγια με στόχο να πλήξουν τον ίδιο και την ομάδα. Παράλληλα, ζήτησε την στήριξη του κόσμου προς την ομάδα, η οποία αποτελεί πρότυπο για τη Μαγνησία και το Βόλο, ενώ χαρακτήρισε τους δύο άνδρες ως καταδότες που στην Κατοχή θα φορούσαν κουκούλες.

Χαμός στη Σούπερ Λίγκα

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πολλές ομάδες θα προσπαθήσουν –για διαφορετικούς λόγους- να τη μπλοκάρουν. Το θέμα αυτό συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής και ήδη Πανσερραϊκός, Λάρισα και άλλες ΠΑΕ θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν τη διαδικασία της επικύρωσης. Μάλιστα, ακούγεται έντονα πως Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα και Πανσερραϊκός έχουν και έννομο συμφέρον να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι να επέμβει η αθλητική δικαιοσύνη στην υπόθεση των στημένων.

Διαβάστε ακόμα: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα «στημένα»

«Πώς το παίρνω στα χαρτιά;»

Διάλογος Πατέρα – Ψωμιάδη