ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όλα εδώ... πληρώνονται!

Όλα εδώ... πληρώνονται!
Δραματική και ταπεινωτική ήταν η... πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Δραματική και ταπεινωτική ήταν η... πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Οντένσε έμοιαζε με... Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, έφτασε σε νίκη - θρίαμβο με 4-3 και έστειλε πανηγυρικά τους πράσινους στο "φτωχό" Europa League.

Ένας αποκλεισμός σοκ για τον Παναθηναϊκό, ένας αποκλεισμός σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο από μια ομάδα που στα χαρτιά ήταν η... Οντένσε, αλλά μέσα στο γρασίδι του ΟΑΚΑ έμοιαζε δυο κλάσεις ανώτερη από το συγκρότημα του Φερέιρα.

Ο Παναθηναϊκός του ΔΝΤ, μια ομάδα που έμοιαζε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος, έμεινε με το καλημέρα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα καλείται να ξεπεράσει τα όποια οικονομικά προβλήματα, που τον κρατάνε δέσμιο της... αποσύνθεσης, δίχως να μπορεί έστω να ποντάρει σε σίγουρα έσοδα μιας πιθανης συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Το... όλα εδώ πληρώνονται, ταιριάζει γάντι στην πολιτική που επέλεξαν να εφαρμόσουν από το τέλος της περσινής περιόδου και μέχρι χθες, οι διοικούντες την ΠΑΕ. Και με τον Σισέ στα επίσημα και όχι στον αγωνιστικό χώρο, αποδείχτηκε περίτρανα πως ο Παναθηναϊκός είναι μια εντελώς διαφορετική και ασφαλώς λιγότερο ισχυρή ομάδα.

Μια ομάδα που δεν την θέλει ο κόσμος της, με τους 20.000 και πλέον οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζουν έντονα παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση στο φινάλε του παιχνιδιού.

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν παίκτες και προπονητής της Οντένσε το βράδυ που θα περνούσαν στην Αθήνα. Με εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι σε έναν τραγικό Παναθηναϊκό, οι Δανοί επικράτησαν με 4-3 στο ΟΑΚΑ και «πέταξαν» το «τριφύλλι» εκτός Champions League.

Αποδοκιμάστηκαν έντονα οι «πράσινοι» μετά την βαριά ήττα από τους Δανούς, με τον κόσμο της ομάδας να «βράζει» με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού.

Εκτός βέβαια του αγωνιστικού και ψυχολογικού προβλήματος που φάνηκε να έχουν οι «πράσινοι», στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιουργείται και τεράστιο οικονομικό θέμα, από τη στιγμή που ο αποκλεισμός από τα play off του Champions League θα στερήσει τα 5 εκατ. ευρώ που θα έμπαιναν στα ταμεία της ομάδας σε περίπτωση πρόκρισης.

«Πικρό» ρεκόρ για τον Γιώργο Καραγκούνη που έφτασε τις 101 ευρωπαϊκές συμμετοχές, και επιστροφή με το… αριστερό για τον Τζιμπρίλ Σισέ που βρέθηκε στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να δει την πρώην ομάδα του και αποθεώθηκε.