ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσαπατάκης: «Δεν είμαστε «λιγότερο», αλλά ίσοι με τους άλλους μεγάλους αθλητές» (photos)

Τσαπατάκης: «Δεν είμαστε «λιγότερο», αλλά ίσοι με τους άλλους μεγάλους αθλητές» (photos)

Από τα βασικά και τα πιο διακεκριμένα μέλη της εθνικής παραολυμπιακής ομάδας, ο Αντώνης Τσαπατάκης αποτελεί διαχρονικά ένα από τα πιο ισχυρά παραδείγματα προς μίμηση για όλους μας. Βλέπετε, το κρητικό DNA του είναι αυτό που δεν τον αφήνει να κοιτά πίσω, παρά μόνο μπροστά και να συνεχίζει καθημερινά να δίνει τις μάχες του σε όλα τα επίπεδα...

Ο Αντώνης, ξεκίνησε να κολυμπά, όταν ήταν 5 ετών και λίγα χρόνια αργότερα έγινε αθλητής του πόλο. Το 2006 η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της, λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Ο ίδιος πετάχτηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων. Ομως, ποτέ δεν το έβαλε κάτω και τρία χρόνια αργότερα, το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση ΑμεΑ. Σήμερα, ο Αντώνης Τσαπατάκης μετρά πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες. Είναι κάτοχος δύο πανελλήνιων ρεκόρ και έχει στην κατοχή του 29 μετάλλια, εκ των οποίων τα 23 είναι χρυσά. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, που διεξήχθη στο Μοντρεάλ του Καναδά το 2013, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. Το 2015 κατέρριψε το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 50 μέτρα πρόσθιο, αλλά και το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ κατά 1,5 δευτερόλεπτα (1:36:30). Έτσι προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου έχασε το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας τέταρτος στα 100 μ. πρόσθιο της κατηγορίας SB4.

Πάμε να γνωρίζουμε καλύτερα τον Αντώνη Τσαπατάκη...

Πρωταθλητισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, 23 χρυσά μετάλλια και μια παρουσία από τις πλέον πετυχημένες. Η συνέχεια;

Να πάω ακόμα καλύτερα. Να μη μείνω στάσιμος και να μπορέσω να βελτιωθώ σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε σε μαθαίνει ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός: να προσπαθείς πάντα να δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντώνη Τσαπατάκη στο www.dokari.gr.