ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η φοβισμένη (Μαρσέιγ), η ανυπόμονη (Ντόρτμουντ) και η …αδιάφορη (Άρσεναλ)

Η φοβισμένη (Μαρσέιγ), η ανυπόμονη (Ντόρτμουντ) και η …αδιάφορη (Άρσεναλ)
Ο Ολυμπιακός έπεσε σε ένα από τα πιο περίπλοκα γκρουπ...

Οι αντιδράσεις σε Μασσαλία, Βεστφαλία και Λονδίνο, μετά την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Κυρίως στην Γαλλία και την Γερμανία, με τους Άγγλους να είναι λίγο αδιάφοροι!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έπεσε σε ένα από τα πιο περίπλοκα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Άρσεναλ. Τι λένε όμως οι αντίπαλοι του Θρύλου για την επίσκεψη τους στην Ελλάδα και τους πρωταθλητές Ελλάδας ;

Στο μεγάλο λιμάνι της Μασσαλίας δείχνουν …φοβισμένοι για την «καυτή» ατμόσφαιρα της πρεμιέρας, του «Καραϊσκάκης» ωστόσο προσθέτουν πως τα πάντα είναι ανοιχτά στον όμιλο. Το κλίμα αυτό βγάζουν και οι δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμ…

«Στα χαρτιά, ο Ολυμπιακός είναι λίγο πιο κάτω από την Άρσεναλ και την Ντόρτμουντ, αλλά είναι μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει στο Champions League. Στην Ελλάδα μας περιμένει μια πολύ καυτή υποδοχή. Το λέω γιατί είχα πάει εκεί με τη Μονακό. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτή την έδρα. Όμως και οι παίκτες του Ολυμπιακού θα συναντήσουν μια κόλαση στο «Βελοντρόμ», όπου οι 40.000 οπαδοί μας ακούγονται σαν 60.000. Η Ντόρτμουντ μου… κάθισε άσχημα στον λαιμό! Όμως είναι ένας όμιλος που όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν τις άλλες και αρκετά ισορροπημένος».


Από την μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Μαρσέιγ Ζοσέ Ανιγκό, τόνισε: «Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ειδικά το πρώτο στο Καραϊσκάκη. Η είσοδος του Ντόρτμουντ στον όμιλο δυσκόλεψε τα πράγματα για όλες τις ομάδες και όχι μόνο για εμάς», ενώ ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Γκι Στεφάν, είπε: «Η Άρσεναλ είναι το φαβορί του ομίλου. Ξέρουμε καλά τον προπονητή και τους παίκτες της, ενώ παρότι έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως ο Νασρί και ο Φάμπρεγκας, πρόκειται για μία ομάδα υψηλού επιπέδου. Η μάχη για τη δεύτερη θέση θα είναι πολύ δυνατή. Η Ντόρτμουντ είναι ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να βρούμε στο δρόμο μας από το τέταρτο γκαρντ γκρουπ δυναμικότητας. Είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League, είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας και διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο».

Τέλος το δημοσίευμα της ιστοσελίδας football365.fr τονίζει: «Ο Ολυμπιακός δεν θεωρείται πια απειλή στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ωστόσο δεν είναι ποτέ εύκολο να ταξιδεύεις στην Ελλάδα. Σε αναμονή της πιθανής μεταγραφής του Αμπντούν (πρώην της Ναντ) και υπό την καθοδήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε, η ομάδα έχει συνοχή και έμπειρους παίκτες όπως τους Μοδέστο, Κοστάνσο, Μέλμπεργκ, Πάντελιτς, Τοροσίδης, Ριέρα. Αλλά και κάποιες ελπίδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σαν τον Φέισα, τον Νέμεθ και τον Μιραλάς. Δεν πρέπει όμως να μην τον υπολογίσει τον Ολυμπιακό η Μαρσέιγ».

Διαβάστε περισσότερα στο: theplayer.gr