ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τούρκος» ο Ριέρα – Πάει για Νιχάτ

«Τούρκος» ο Ριέρα – Πάει για Νιχάτ
Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν παίκτη για να αντικαταστήσει τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος οδεύει προς την Γαλατασαράι...

Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν παίκτη για να αντικαταστήσει τον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος οδεύει προς την Γαλατασαράι, και το Onsports σας παρουσιάζει το προφίλ του Καβετσί Νιχάτ, του ηχηρότερου ονόματος από αυτά που βρίσκονται στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1979 και το επίθετο του σημαίνει καφετζής, καθώς στην Τουρκίας, στις αρχές του 20ου αιώνα, οι οικογένειες έπαιρναν ως επώνυμα τις δουλειές που έκαναν και έτσι ο Νιχάτ σέρβιρε… γκολ!

Ο 32χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπεσίκτας, όπου από μικρός φαινόταν πως θα κάνει λαμπρή καριέρα, «βομβαρδίζοντας» τις αντίπαλες εστίες χωρίς σταματημό, με τις επιδόσεις του να τραβάνε την προσοχή του τότε τεχνικού της πρώτης ομάδας, Τζον Τόσακ, την σεζόν 1997-98. Ο Νιχάτ ήταν τότε, μόλις 17 ετών!

Ο Νιχάτ παρέμεινε στην Μπεσίκτας, μέχρι το 2002, οπότε οι ισπανικές «σειρήνες» έκαναν την εμφάνιση τους, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, να βλέπει στο πρόσωπο του «καφετζή» τον ιδανικό παρτενέρ για τον νυν σύμβουλο μεταγραφών του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Με την Μπεσίκτας, ο Νιχάτ σκόραρε 27 φορές σε 114 παιχνίδια.

Ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την μεταγραφή του Νιχάτ στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, τον Ιανουάριο του 2002 δεν ήταν άλλος από τον Τζον Τόσακ. Ο Τούρκος στράικερ έσπευσε να δικαιώσει τον Ουαλό με τον καλύτερο τρόπο: σκοράροντας!

Την σεζόν 2002-03, ο Νιχάτ έκανε… πάταγο στο «Ανοέτα» μαζί με τον Κοβάσεβιτς. Ο Τούρκος ολοκλήρωσε την χρονιά με 23 τέρματα, όντας δεύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν πίσω από τον Ρόι Μακάι (29), ενώ η Σοσιεδάδ τερμάτισε στην 2η θέση χάνοντας το πρωτάθλημα από την Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις με 2 βαθμούς διαφορά! Ο Κοβάσεβιτς εκείνη την σεζόν είχε 20 γκολ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συνεργασία του με τον Κοβάσεβιτς ήταν τόσο αρμονική, που ο ισπανικός Τύπος αποκαλούσε το επιθετικό δίδυμο της Σοσιεδάδ ως «ο ψηλός και ο κοντός», λόγω της υψομετρικής διαφοράς, καθώς ο Νιχάτ είναι 1,75 και ο Σέρβος στράικερ 1,87.

Διαβάστε περισσότερα στο: onsports.gr