ΑΘΛΗΤΙΚΑ

All Star Game 2017: Γράφει ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

All Star Game 2017: Γράφει ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγαλύτερη γιορτή του NBA με άκρως... ελληνικό χρώμα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στον μαγικό κόσμο του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Ο δυναμικός γκαρντ βρίσκεται στην αρχική πεντάδα της Ανατολής και θα κάνει την πρώτη εμφάνιση Έλληνα μπασκετμπολίστα στη μεγαλύτερη γιορτή του NBA. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συμμετοχή του Greek Freak δεν είναι ιστορική μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το μπάσκετ στην χώρα μας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε από τους φιλάθλους στην πρώτη 5άδα της Ανατολής και μάλιστα, είναι ο μοναδικός μη Αμερικάνος μπασκετμπολίστας που θα βρίσκεται στις δύο πεντάδες, καθώς δίπλα του, για την περιφέρειά του θα είναι οι Ίρβιν και Τζέιμς από τους Καβαλίερς, ο ΝτεΡόζεν από τους Ράπτορς και ο Μπάτλερ από τους Μπουλς. Από την άλλη, στην Δύση, στην αρχική 5άδα είναι οι Κάρι και Ντουράντ από τους Ουόριος και ο Χάρντεν από τους Ρόκετς, ο Λέοναρντ από τους Σπερς και ο Ντέιβις από τους Πέλικανς, της Νέας Ορλεάνης, όπου διεξάγεται το All Star Game.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Το αλφαβητάρι του Αντετοκούνμπο

Κάθε γράμμα από το τεράστιο επώνυμό του κρύβει και μία ιστορία

Στην Αμερική του έχουν βρει άπειρα ψευδώνυμα λόγω του δύσκολου επώνυμού του. Από το διάσημο «Greek Freak», στο λιγότερο γνωστό «Ctrl C, Ctrl V» μέχρι το ιδιαίτερα εύστοχο «Human Alphabet». Το όνομα Αντετοκούνμπο περιέχει 13 γράμματα κάτι που αναγκάζει το όνομά του να γράφεται με... κλίση προκειμένου να χωρά στη φανέλα πάνω από τον αριθμό 34.

Στην αρχή δύσκολα κάποιος μπορούσε να το προφέρει, ωστόσο είναι τέτοια η επίδρασή του στις ΗΠΑ που πλέον όλοι οι Αμερικάνοι ξέρουν και μπορούν να το προφέρουν εύκολα.

Απόψε αργά το βράδυ θα έχουμε την ευχαρίστηση να τον απολαύσουμε στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης και εδώ στο OnSports γράφουμε μία ιστορία για κάθε γράμμα του επιθέτου του. Δεν τον φωνάζουν άδικα ανθρώπινο αλφάβητο.

A-ρχή

Όλοι οι σπουδαίοι από κάπου ξεκινούν. Η πορεία του δικού μας All Star, από την πείνα και τα ανοιχτά γήπεδα στα Σεπόλια μέχρι το Μιλγουόκι και από εκεί στη μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ είχε πολλά και δύσκολα στάδια. Ο δρόμος του νεαρού φόργουορντ μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος και σίγουρα όσοι τον ξέρουν και ακόμα καλύτερα αυτοί που τον μαθαίνουν έχουν κάθε λόγο να νιώθουν περήφανοι. Σαν να είναι δικός τους άνθρωπος. Σαν ένας από αυτούς.

Στα 22 του έκανε ακόμα και τον Ομπάμα να υποκλιθεί στο μεγαλείο του, ωστόσο ο ίδιος παραμένει ταπεινός. Θα μπορούσε να έχει τρελαθεί από την τεράστια προβολή στις ΗΠΑ. Όχι όμως εκείνος. Το χαμόγελό του αποτυπώνει συνεχώς το ότι δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός που λένε, και ο Γιάνναρος το ξέρει. Και θα συνεχίσει να χαμογελάει για πάντα...

Η συνέχεια στο Onsports.gr

Σχετικές ειδήσεις