ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Πάτησε» Βίλνιους η Εθνική

«Πάτησε» Βίλνιους η Εθνική
Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ, θα έχει σαν επίκεντρο το Βίλνιους...

Η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ, θα έχει σαν επίκεντρο το Βίλνιους, καθώς αυτή, θα είναι η έδρα των αγώνων στη Β' φάση του διοργάνωσης που διεξάγεται στη Λιθουανίας.

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στη πρωτεύουσα της Λιθουανίας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο αρχηγός της "επίσημης αγαπημένης", Αντώνης Φώτσης, κατά την άφιξη της αποστολής, προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό της Α΄ φάσης, όπως και σε ένα σχολιασμό της συνέχειας.

«Πετύχαμε τον πρώτο στόχο, που ήταν η πρόκριση στη δεύτερη φάση, αλλά ήρθαμε εδώ για να προχωρήσουμε κι άλλο στη διοργάνωση. Κάναμε συνολικά τέσσερα καλά παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό απέναντι στα Σκόπια. Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη», ενώ αναφερόμενος στους αντιπάλους της Εθνικής στη Β' φάση (θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Σλοβενία, Ρωσία και Γεωργία) δήλωσε:
«Εδώ που φτάσαμε δεν θα μας χαριστεί τίποτα. Τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και στην πρώτη φάση, αλλά τώρα θα είναι ακόμη δυσκολότερα. Έχουμε μπροστά μας τρεις δυνατούς αντιπάλους. Κάθε ομάδα για να έχει φτάσει στους «12» σημαίνει πως είναι αξιόλογη και κανείς αντίπαλος δεν θα είναι εύκολος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε όμως πρώτα τη δική μας ομάδα, να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να κρατήσει και τι να αφήσει πίσω της από τους αγώνες της Α' φάσης η Εθνική, ο Αντώνης Φώτσης είπε:
«Βγάλαμε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η διάρκεια, δηλαδή να αποδίδουμε καλά για μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα και να εξαλείψουμε ή τουλάχιστον να περιορίσουμε τα «νεκρά» διαστήματα».

Τέλος, μιλώντας για την προσαρμογή των πολλών νέων παικτών στην Εθνική ομάδα, ο ένας από τους λίγους «παλιούς», τόνισε:
«Νομίζω πως έχουμε δείξει ότι είμαστε μια ομάδα που μπορεί να πάρει βοήθεια από όλους. Από την αρχή είχαμε πει πως στηριζόμαστε στην ομαδική λειτουργία για να προχωρήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και τα νέα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά στις απαιτήσεις. Για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση χρειαζόμαστε συνεισφορά από όλα τα παιδιά».