ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάς (και Σούπερ Λίγκα) το Μεγαλείο σου!

Ελλάς (και Σούπερ Λίγκα) το Μεγαλείο σου!
Σε μια χώρα που τα πάντα υπολειτουργούν, δε θα μπορούσε να μη συμβαίνει το ίδιο και στον χώρο του ποδοσφαίρου…

Σε μια χώρα που τα πάντα υπολειτουργούν, δε θα μπορούσε να μη συμβαίνει το ίδιο και στον χώρο του ποδοσφαίρου…

Η Σούπερ λίγκα ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, ωστόσο ακόμα και τώρα είναι άγνωστο από ποιες ομάδες θα αποτελείται. Με αυτά τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ομάδα Α και την ομάδα Β… Αν εδώ στην Ελλάδα, διαβάζαμε μια παρόμοια είδηση για πρωτάθλημα του εξωτερικού, θα σχολιάζαμε «αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα». Κι όμως, γίνονται στην Ελλάδα…

Μέσα σε όλο τον παραλογισμό του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, υπάρχουν και οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι κανονικά είναι οι ποδοσφαιριστές. Πολλοί από αυτούς, ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα τους. Αν πάρουμε για παράδειγμα τους ποδοσφαιριστές της Καβάλας, του Ολυμπιακού Βόλου, του Αστέρα Τρίπολης και του Ηρακλή, θα διαπιστώσουμε πόσο τραγικές συνθήκες εργασίας καλούνται να αντιμετωπίσουν. Οι ομάδες σίγουρα πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα, αφού για να εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις, κάτι δεν έχουν κάνει σωστά…

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΣΑΠ, ζητά την παράταση της μεταγραφικής περιόδου, μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών ζήτησε από την ΕΠΟ την παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους παίκτες, μέχρι το τέλος του μήνα, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα πλαισιώσουν τις 14 υπάρχουσες, προκειμένου να έχουμε κανονικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Στο έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, στην ΕΠΟ, τονίζει:

«Στην εκπνοή και αυτής της πρόσθετης περιόδου, πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Η επαπειλούμενη γι΄ αυτούς ανεργία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα ή αδράνειά τους, τουναντίον, εισπράττεται απ΄ αυτούς ως κόστος εμπλοκής των ομάδων τους σε δικαστικές αντιπαραθέσεις με αβέβαια έκβαση και έντονη αμφιβολία ως προς το πρωτάθλημα που θα κληθούν τελικώς να αγωνιστούν.

Στα πλαίσια της πολιτικής της FIFA για την προστασία των ανέργων ποδοσφαιριστών, αλλά και αναλογιζόμενοι όλοι τις σοβαρές ανατροπές που έχουν λάβει χώρα στο ποδόσφαιρό μας και διατηρούν σε εκκρεμότητα την τελική διαμόρφωση όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, έχουμε την βεβαιότητα ότι η παράταση της ημερομηνίας λήξεως των μεταγραφών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 είναι απολύτως απαραίτητη, σκόπιμη, επιβεβλημένη και θεμιτή.

Αναλογισθείτε, επιπλέον, την αβεβαιότητα που επικρατεί στο περιβάλλον των ποδοσφαιριστών και εξαντλήστε την πρόνοιά σας, χορηγώντας δικαίωμα μεταγραφής μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2011 σε όσους ποδοσφαιριστές -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- είναι ήδη ελεύθεροι, αλλά και σε αυτούς που έχουν ήδη υποστεί βλαπτική μεταβολή ή/και πρόκειται περαιτέρω να υποστούν από την αλλαγή κατηγορίας των ομάδων τους (για τις οποίες υφίσταται εκκρεμοδικία) και η οποία (αλλαγή) θα τους καθιστά, με μεγάλη όμως χρονική καθυστέρηση, ελεύθερους».