ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζούρος: «Θα δούμε αν έπραξαν σωστά οι Γάλλοι»

Ζούρος: «Θα δούμε αν έπραξαν σωστά οι Γάλλοι»
Στο Κάουνας βρίσκεται η Εθνική ομάδα του μπάσκετ για τον προημιτελικό αγώνα με την Γαλλία...

Στο Κάουνας βρίσκεται η Εθνική ομάδα του μπάσκετ για τον προημιτελικό αγώνα με την Γαλλία. Κατά την αναχώρηση της αποστολής από το Βίλνιους ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος έδωσε την υπόσχεση, εκ μέρους των Ελλήνων διεθνών, πως θα κάνουν κατάθεση ψυχής στον προημιτελικό.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για την ήττα της Γαλλίας από την Ισπανία στην τελευταία αγωνιστική της Β΄ φάσης, που είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει 2η η Γαλλία και να βρει αντίπαλο στον χιαστί προημιτελικό την Ελλάδα, ο Ζούρος απάντησε:
«Εμείς έχουμε σαν αρχή να μη διαλέγουμε αντιπάλους. Οι Γάλλοι, όπως φάνηκε από τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Ισπανία, επέλεξαν να παίξουν με μας. Θα δούμε αν έπραξαν σωστά ή όχι».

Ο προπονητής της εθνικής ανδρών τόνισε:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα παιδιά. Πριν ξεκινήσουμε, λίγοι πίστευαν πως θα φτάναμε στο Κάουνας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί είμαστε στην οκτάδα, τη στιγμή που έχουν μείνει εκτός προημιτελικών ομάδες όπως η Τουρκία, που είναι δευτεραθλήτρια κόσμου, η Γερμανία και η Κροατία» είπε αρχικά ο Ζούρος.

Για τον προημιτελικό της Πέμπτης με τη Γαλλία ο τεχνικός δήλωσε:
«Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα σαν τη Γαλλία. Οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα. Είμαι σίγουρος γι' αυτό, γιατί είναι πραγματικοί μαχητές και είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι μαζί τους. Υποσχόμαστε στους Έλληνες φιλάθλους να δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο».

Αναφορικά με την προετοιμασία της ελληνικής ομάδας, δήλωσε:
«Είμαστε σε καλό δρόμο για το ματς της Πέμπτης. Έχουμε δουλέψει ήδη αρκετά κομμάτια γι' αυτό το παιχνίδι και θα συνεχίσουμε σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Επαναλαμβάνω, έστω κι αν γίνομαι κουραστικός, πως όλα ξεκινούν από την άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι και μόνο αν έχουμε καλή απόδοση στην άμυνα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».