ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κ. Κουφός: «Περήφανος που είμαι Έλληνας»

Κ. Κουφός: «Περήφανος που είμαι Έλληνας»
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ο Κώστας Κουφός είχε την τιμητική του...

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ο Κώστας Κουφός είχε την τιμητική του. Ο Σέντερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υπογράμμισε την περηφάνια του που είναι Έλληνας.

«Νιώθω τυχερός κι ευλογημένος που έχω μία μεγάλη ελληνική οικογένεια και είμαι περήφανος που είμαι 100% Έλληνας. Έμαθα τη γλώσσα με την πάροδο των ετών. Με τη γιαγιά μου μιλάμε κάθε μέρα ελληνικά. Είναι περήφανος που είμαι ένας Έλληνας της Αμερικής», είπε αρχικά ο Κουφός και συνέχισε:
«Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι στο ΝΒΑ, αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το καλοκαίρι. Είναι ευλογία για μένα που βιώνω το καλύτερο και από τους δύο αυτούς κόσμους».

Ο Έλληνας σέντερ αναφέρθηκε και στον αγώνα της Εθνικής με τις ΗΠΑ το 2006, δηλώνοντας:
«Είχα παρακολουθήσει εκείνο το ματς στην τηλεόραση. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί, αφού το παιχνίδι γινόταν στην Ιαπωνία. Αισθάνθηκα πολύ περήφανος που κερδίσαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ήμουν στο λύκειο τότε. Είχα πάρει μαζί μου μία ελληνική σημαία και φορούσα μία μπλούζα της Ελλάδας».

Σχετικά με τον Ηλία Ζούρο, είπε:
«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Δίνει έμφαση στην πειθαρχία και στην άμυνα. Αν η άμυνα λειτουργεί καλά, τότε λειτουργεί καλά και η επίθεση».