ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εδώ είναι Ελλάδα για την ΑΕΚ

Εδώ είναι Ελλάδα για την ΑΕΚ
Αν και δύσκολα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας...

Αν και δύσκολα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το νικητήριο γκολ για την ένωση πέτυχε ο Μάκος στο 31΄ και αποδείχθηκε αρκετό για να ξεκινήσει η Ένωση θετικά τη σεζόν, αφού οι δύο πρώτοι αγώνες της έχουν αναβληθεί.

Ο Εργοτέλης φάνηκε ιδιαίτερα «διαβασμένος» στις αδυναμίες που επέδειξε η ΑΕΚ στο ματς με την Αντερλεχτ. Προσπάθησε να τις εκμεταλλευθεί, αλλά οι Μπούντιμιρ (16΄, 17΄) και Μπέτο (24΄) δεν τελείωσαν σωστά τις φάσεις. Μια μπαλιά-τρύπα του Μπέλεκ στον Μάκο, όμως, έδωσε την ευκαιρία στον διεθνή μέσο να "εκτελέσει" ιδανικά και να ανοίξει το σκορ στο 31΄. Μάλιστα η «Ένωση» είχε την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ασφαλείας, δεν το πέτυχε όμως επειδή το σουτ του Λεονάρντο στο 39΄ βρήκε το δοκάρι του Πίρσον.

Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα των παικτών του στις αντεπιθέσεις, αλλά αυτό ήταν δύσκολου, δεδομένου ότι η ΑΕΚ δεν άφηνε χώρους. Ένα σουτ του Ζούνιορ στο 57΄ και μία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη στο 68΄ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Αραμπατζή, που σήμερα ήταν εξαιρετικός. Μεγάλη ευκαιρία, αντίθετα, ήταν αυτή που έχασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 83΄ σουτάροντας πολύ ψηλά, σε απόσταση 2-3 μέτρων από την εστία του Πίρσον.

Ετσι, χωρίς να ξεπεράσει τη μετριότητα, η «Ένωση» κατάφερε να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα το πρωτάθλημα 2011/2012, μόλις στην τρίτη αγωνιστική του, αφού τις δύο πρώτες ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τις... περίφημες «ομάδα Α» και «ομάδα Β».

ΑΕΚ - Εργοτέλης 1-0

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Αραμπατζής - Φραγκουλάκης, Χαντί

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν (67΄ Λυμπερόπουλος), Κάρλος (60΄ Μπερνς), Μπέλεκ (73΄ Βάργκας)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (68΄ Καρέλης), Ζούνιορ, Μπέτο, Ρομάνο (76΄ Χαντί), Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης