ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνας ταχύτητας στο Τατόι: Η αδρεναλίνη στα ύψη αυτή την Κυριακή 8/10/2017

Αγώνας ταχύτητας στο Τατόι: Η αδρεναλίνη στα ύψη αυτή την Κυριακή 8/10/2017

Στο αεροδρόμιο Τατοΐου ακούστηκαν ξανά οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Από το πρωί του Σαββάτου 7/10/2017 άρχισαν να φτάνουν οι ομάδες με τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς και να παίρνουν τη θέση τους για τις δοκιμές.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ «ΑΝΑΒΟΥΝ» ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς και θεατές άρχισαν να φτάνουν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και οι περισσότεροι σαν να μην πίστευαν οτι έγινε δυνατό να αναβιώσουν οι αγώνες ταχύτητας του Τατοΐου.

TATOI 11 copy

Ακόμα και οδηγοί αγωνιστικών μοτοσικλετών θεάθηκαν να κάνουν γύρους στην πίστα εξετάζοντας το ενδεχόμενο –προφανώς– να γίνουν και αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών στο μέλλον.

Το Newsbomb.gr ήταν εκεί και κατέγραψε στιγμυότυπα - Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Η πίστα (αριστερόστροφη και γρήγορη) δοκιμάστηκε από τον αλυτάρχη και από τους οργανωτές πριν παραδοθεί στους οδηγούς και διαπιστώθηκε ότι είναι πολύ γρήγορη, πράγμα που επισημάνθηκε και στους κριτές του αγώνα, ώστε να έχουν την προσοχή τους τεταμένη και στους οδηγούς στην ενημέρωση.

H πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού (στάση Τατόι), είτε με αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν μέσα στο αεροδρόμιο, δωρεάν. Υπάρχουν δύο είσοδοι, Βόρεια και Νότια, από τον περιμετρικό δρόμο του αεροδρομίου (λεωφόρος Τατοΐου). Την ημέρα του αγώνα, το κανονικό εισιτήριο κοστίζει €10, στην κερκίδα €15, φοιτητικό και μαθητικό €5, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών, για ΑΜΕΑ και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας (με βεβαίωση ανανέωσης).

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Στα δοκιμαστικά που έγιναν ενώπιον εκατοντάδων φίλων του σπορ φάνηκαν και τα εντυπωσιακά σημεία όπου είναι δυνατόν να γίνουν προσπεράσεις και να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. Η σχεδίαση της πίστας είναι τέτοια ώστε επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν όλα τα αυτοκίνητα σε όλες τις στροφές της διαδρομής και όχι μόνον τη μεγάλη ευθεία (από τις εξέδρες).

episimi afisa agona

Η συμμετοχή και προσέλευση των φίλων του αθλήματος εκτιμάται οτι θα είναι σημαντική αύριο Κυριακή, οπότε και ξεκινά από τις 9 η προθέρμανση των αυτοκινήτων.

Τις δοκιμές ξεκίνησαν τα αυτοκίνητα του ενιαίου, ακολούθησαν οι Formula Gloria και προσέφεραν θέαμα τα ιστορικά αυτοκίνητα που ακολούθησαν. Δημοσιογράφοι και οπερατέρ έκαναν κι αυτοί τις δοκιμές τους ώστε να είναι έτοιμοι για τους αυριανούς αγώνες, το πρόγραμμα των οποίων ακολουθεί σε ξεχωριστό αρχείο. Φυσικά οι δημοσιογράφοι (διαπιστεύθηκαν περίπου 150) έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους και στα πίτς και στο χώρο φιλοξενίας των VIP προσκεκλημένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ DIELPISFORMULA1

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

tgh