ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σήμερα η απόφαση - Πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σήμερα η απόφαση - Πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League

Σήμερα Τετάρτη 21/03/2018 - εκτός απροόπτου -θα εκδοθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστικού οργάνου της Σούπερ Λιγκας για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που διεκόπη την Κυριακή και για τον οποίο κατηγορούνται οι ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ. Η εκδίκαση της υπόθεσης διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Θυμίζουμε ότι οι δύο σύλλογοι, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών από την στιγμή που θα τους γίνει γνωστή η κατάθεση του Κομίνη, προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα.

Ο ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθάνθηκε πραγματικά απειλή από την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη και ότι η Ένωση αρνήθηκε να βγει για να τελειώσει ο αγώνας επειδή ήταν πίσω στο σκορ. Επίσης, στην αρχή της διαδικασίας ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο διαιτητής του ντέρμπι Γιώργος Κομίνης, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης έκανε λόγο «ανθρωποφαγία» αναφερόμενος σε όσα λέγονται γύρω από τον Ιβάν Σαββίδη. Από την πλευρά της ΑΕΚ, που παρίστατο λόγω της ένστασης για αντικανονική διακοπή του αγώνα που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ ειπώθηκε ότι το ντέρμπι της Τούμπας διακόπηκε λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής της να νιώθουν απειλή από το συγκεκριμένο συμβάν και έτσι να μη δέχονται να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Η διορία για την κατάθεση των υπομνημάτων στο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ για τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ λήγει το πρωί της Τετάρτης (19/3) με τις δύο ομάδες να είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο", το νομικό επιτελείο θα καταθέσει το υπόμνημα με την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου για τα όσα έγιναν στην Τούμπα και διεκόπη το ντέρμπι κατόπιν της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Ένωση πιστεύουν ότι έχουν στοιχειοθετήσει επαρκώς τους ισχυρισμούς του, γεγονός που κρατά την υπερασπιστική γραμμή τους ακλόνητη, χωρίς να αναμένεται η προσθήκη περισσότερων στοιχείων στο υπόμνημα που θα κατατεθεί στον Αθλητικό Δικαστή, Σπύρο Καποδίστρια.

Στον «Δικέφαλο του βορρά» ήταν ήδη προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο της... επανάληψης από τον Γιώργο Κομίνη των όσων ανέφερε στο φύλλο αγώνα, και θα προσπαθήσουν να το αποδημήσουν. Στόχος της πλευράς του ΠΑΟΚ είναι να αποδείξει πως:

Ο Κομίνης λέει πως αρχικά ακύρωσε το γκολ και στη συνέχεια το μέτρησε, ενώ ο τηλεοπτικός φακός δείχνει το αντίθετο.

Υπάρχουν και άλλα σημεία στα οποία οι ασπρόμαυροι θα «πατήσουν» για να καταδείξουν την σειρά λανθασμένων κινήσεων του διαιτητή Κομίνη, σε μια προσπάθεια να καταδείξουν πως οι δικοί του χειρισμοί έφεραν την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει μετά το Πάσχα, εκτίμησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγώνες δεν θα ξεκινήσουν, αν δεν υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις από τις ΠΑΕ.

θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή η Super League να δεσμευτεί εγγράφως πως θα ληφθούν μέτρα για τους κανονισμούς και κυρίως για την ασφάλεια των αγώνων.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης περιμένει από τις ΠΑΕ να δεσμευτούν πως θα αυστηροποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Γι’ αυτό δεν αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από τον «Δικέφαλο»

Σχετικές ειδήσεις