ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκος Κακλαμανάκης: «Ο Έλληνας που πιστεύει και θέλει να αγωνιστεί για να νικήσει»

Νίκος Κακλαμανάκης: «Ο Έλληνας που πιστεύει και θέλει να αγωνιστεί για να νικήσει»

Να επαναλάβει τον άθλο του μετά από 14 χρόνια, έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του ο Νίκος Κακλαμανάκης και το κάνει πραγματικότητα.

Ο «γιος του Ανέμου» ξαναδιασχίζει το Αιγαίο, από το Σούνιο έως την Κρήτη με σύνθημα «Ο Έλληνας που πιστεύει και θέλει να αγωνιστεί για να νικήσει», ανέβηκε και πάλι στην ιστιοσανίδα του, βάζοντας πλώρη για το καταγάλανο Αιγαίο «που υπήρξε το δικό του λίκνο».

Ξεκινώντας από την Άνδρο, στα νερά της οποίας πήρε το βάπτισμα του ιστιοπλόου όταν μωρό τον έριξε εκεί ο πατέρας του, ο Νικόλας Κακλαμανάκης, ελπίζοντας ότι θα έχει τον άνεμο σύμμαχό του θα διαπλεύσει το Αιγαίο διανύοντας 320 ναυτικά μίλια μέσα σε δύο ημέρες. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντας και ασημένιος στην Αθήνα, θα διασχίσει συνολικά 320 ναυτικά μίλια (Μύκονο, Δήλο, Αμοργό, μικρές Κυκλάδες –Δονούσα & Κουφονήσια-, Τήλο και Κάρπαθο), σε 48 μόλις ώρες.

Ο Ολυμπιονίκης κάνει αυτή την υπέρβαση, για να εμψυχώσει τους Έλληνες, που ασφυκτιούν από την οικονομική κατάσταση και όπως λέει ο ίδιος «Το εγχείρημά μου είναι ένα σύνθημα προς όλο τον ελληνικό λαό. Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους, και κυρίως στη νεολαία, το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση».

Σε κάθε νησί που θα κάνει στάση, ο Νικόλας Κακλαμανάκης, έχει προγραμματίσει να συνομιλεί με τους κατοίκους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
«Οι αθλητές και δη οι Ολυμπιονίκες δεν μπορούν να είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Εδώ και καιρό φιλτράρω μέσα μου αυτά τα μηνύματα και αποφάσισα να κάνω κάτι που αφενός με ευχαριστεί, διότι είναι όλη η ζωή μου, και αφετέρου προσδοκώ να γίνει όχημα όλων των Ελλήνων, να συσπειρώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου» σχολιάζει ο ίδιος.

Δείτε τον «δικό μας Νικόλα» ή αλλιώς τον «γιο του ανέμου», στο παρακάτω video…