ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τσάμπα» ήττα στη Βεστφαλία

«Τσάμπα» ήττα στη Βεστφαλία

Πικρή ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ με σκορ 1-0, χάρη σε τέρμα του Γκροσκρόιτζ από το ξεκίνημα του αγώνα και πλέον τα παίζει όλα για όλα στη Μασσαλία, στον αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ σε τρεις βδομάδες.

Οι Γερμανοί ευτύχισαν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Γκροσκρόιτζ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Μεγιέρι να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Θα περίμενε κανείς πως το γρήγορο γκολ θα έδινε «φτερά» στα πόδια των παικτών της Γερμανικής ομάδας, όμως τελικά λειτούργησε σαν «ξυπνητήρι» για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι σιγά – σιγά ξεκίνησαν να ισορροπούν τον αγώνα και στο 15ο λεπτό απείλησαν με σουτ του Μιραλάς, το οποίο εξουδετέρωσε ο Βαϊντενφέλερ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέβαζε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προσπαθούσε να απειλήσει από τα πλάγια και κυρίως από την αριστερή πτέρυγα όπου ο Χολέμπας έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Όμως οι ευκαιρίες των ερυθρόλευκων δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ, ο Ρώσος διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Χιούμελς στο 44ο λεπτό, οι Γερμανοί απείλησαν ακόμη μια φορά χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τη Μπορούσια να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Η παρουσία του Ολυμπιακού ήταν καλή, όμως το γκολ δεν ήταν εύκολη δουλειά αφού η Γερμανική άμυνα εξουδετέρωνε τις προσπάθειες των πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε πάλι κυρίως με πλαγιοκοπήσεις να βρεθεί στην εστία των Γερμανών, όμως η Μπορούσια ήταν καλά διαβασμένη και δεν άφηνε περιθώρια στους παίκτες του Βαλβέρδε να πετύχουν το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι σε θέση ισχύος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του ματς, απέσυρε στο 67ο λεπτό τον Μαρκάνο, περνώντας στη θέση του τον Αμπντούν. Όμως ο Αλγερινός αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού στο 75' ο Χολέμπας του έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Αμντούν έχασε το κοντρόλ και δεν πρόλαβε καν να σουτάρει και φέρει τον αγώνα στα ίσα. Η ώρα περνούσε, ο Ολυμπιακός δεν είχε τη φαντασία να επιτεθεί με διαφορετικό τρόπο κι έτσι το σκορ παρέμεινε στο 1-0, ρίχνοντας τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του 6ου ομίλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Γκέτσε (66' Καγκάουα), Λάιτνερ ( Σαντάνα), Γκρόσκροϊτς, Κελ, Πέρισιτς (76' Μπλαστσικόφσκι), Λεβαντόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (69' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (59' Μακούν), Ιμπαγάσα (81' Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Μιραλάς.