ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόλο: Κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Πόλο: Κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η κλήρωση της Τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης, που διενεργήθηκε απόψε στο Αϊντχόφεν, μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή για την εθνική ανδρών, καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέφυγε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κροατία από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, τη Σερβία από το δεύτερο, αλλά και την Ισπανία από το τέταρτο.

Πλέον είναι στο χέρι της Εθνικής μας ομάδας να διεκδικήσει θέση στην εξάδα της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική ομάδα κληρώθηκε στον Α΄ όμιλο, μαζί με τις Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ και Τουρκία. Ενώ ο Β΄ όμιλος μοιάζει σαφώς πιο δύσκολος, με τη συμμετοχή της Κροατίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας.

Σε ό,τι αφορά την εθνική γυναικών, η οποία ήταν επικεφαλής (μαζί με την κάτοχο του τίτλου Ρωσία), κληρώθηκε στον Β΄ όμιλο, με αντιπάλους την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία. Ενώ τον Α΄ όμιλο απαρτίζουν οι Ρωσία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Μεγάλη Βρετανία.

Από κάθε όμιλο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα ημιτελικά, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος παίζουν χιαστί μεταξύ τους για τις άλλες δύο θέσεις της τετράδας.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 29 Ιανουαρίου, όπου εκεί θα δοθούν και τα εισιτήρια για τα Προολυμπιακά τουρνουά του Απριλίου.