ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ε. Βαλβέρδε: Δεν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι

Ε. Βαλβέρδε: Δεν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι

Το εγκώμιο του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο φερέιρα, «έπλεξε» τρεις μέρες πριν το ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης», ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος, σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, επεσήμανε πως δεν υπάρχει φαβορί στο ματς του Σαββάτου, ενώ για την υπόθεση τίτλος αρκέστηκε στο να τονίσει πως ακόμη είναι νωρίς για προγνωστικά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαλβέρδε:

«Ο τρόπος προετοιμασίας του ντέρμπι είναι πάντα ο ίδιος, ανεξαρτήτως της βαθμολογίας. Άλλες φορές είχαμε παίξει το ντέρμπι, ενώ ήμασταν εμείς πρωτοπόροι στη βαθμολογία, αλλά δεν είχε καμία σημασία. Ένα ντέρμπι είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Δεν υπάρχει φαβορί, παρόλο που παίζουμε στο Καραϊσκάκη. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό στον τρόπο προετοιμασίας του. Και δεν έχει σημασία τη στιγμή που παίζουμε το ντέρμπι ποιος είναι πρώτος στη βαθμολογία», είπε αρχικά ο Βάσκος προπονητής και συνέχισε:

«Ακόμη υπάρχει μπροστά μας μακρύς δρόμος στο πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω πως αυτή τη στιγμή θα είναι καθοριστικό το αποτέλεσμα. Πρώτον, γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Και δεύτερον γιατί έχουμε ακόμη ένα ντέρμπι να παίξουμε. Οπότε, παρόλο που είμαστε δύο βαθμούς πίσω απ΄τον Παναθηναϊκό, αν χάναμε σίγουρα θα μεγάλωνε η απόσταση μεταξύ μας. Όμως κι αυτό δε θα ήταν καθοριστικό. Σίγουρα, όμως, αν κερδίσουμε θα περάσουμε μπροστά έναν βαθμό. Και πάλι αυτό δε θα σήμαινε κάτι».

Για το ματς με την Μαρσέιγ που ακολουθεί, τόνισε: «αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολεί καθόλου ο αγώνας στη Μαρσέιγ, γιατί έχουμε στο μυαλό μας την προετοιμασία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε καθόλου χώρο και χρόνο αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε καν σκεφθεί πώς θα στήσουμε την ομάδα στον ευρωπαϊκό αγώνα. Αυτή τη στιγμή έχουμε όλοι το μυαλό μας στο ντέρμπι του Σαββάτου. Μετά θα αρχίσουμε να ανησυχούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού: «Απ΄ό,τι βλέπω ο Παναθηναϊκός, σε σχέση με όσα έχω δει τα χρόνια που τον παρακολουθώ, αυτή τη στιγμή κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια. Είναι μία ομάδα η οποία προσπαθεί να επικεντρώνεται κυρίως στο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να δημιουργεί παιχνίδι. Έχει αυξήσει το ρυθμό. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θέλουμε παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό. Έχω την εντύπωση πως θα είναι διαφορετικός ο τρόπος. Μάλλον ο Παναθηναϊκός θα προσεγγίσει το ντέρμπι, όπως έκανε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ».

Για τον τεχνικό των «πρασίνων»: «Είναι ένας προπονητής με πολύ σπουδαίο βιογραφικό. Έχει κάνει σπουδαίο έργο στις ομάδες που δούλεψε. Έχει κάνει μία πολύ μεγάλη καριέρα όταν ήταν στην Πορτογαλία. Είναι ένας προπονητής με πολύ μεγάλο πρεστίζ. Και εγώ πιστεύω πως είναι τυχερό το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει προπονητές σαν τον Φερέιρα να δουλεύουν εδώ. Με τον καιρό φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς του στον Παναθηναϊκό. Έχει φέρει αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή φαίνεται η δουλειά του στον Παναθηναϊκό. Είναι μία σημαντική πρόκληση να παίζεις αυτό το παιχνίδι και να διεκδικείς το πρωτάθλημα με μία ομάδα που έχει έναν προπονητή τέτοιου επιπέδου».