ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπέρ… του Παναθηναϊκού οι αριθμοί του Σισέ

Υπέρ… του Παναθηναϊκού οι αριθμοί του Σισέ

Το Onsports συγκρίνει την εκκίνηση του Τζιμπρίλ Σισέ στον Παναθηναϊκό στα πρωταθλήματα της προηγούμενης διετίας και αντίστοιχα φέτος στην Λάτσιο και καταγράφει τις μειωμένες επιδόσεις του Γάλλου που πυροδοτούν σενάρια επιστροφής.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ δέθηκε, όσο λίγοι στην ιστορία, με την ομάδα και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η φυγή του Γάλλου σταρ ήταν τεράστιο πλήγμα και ποιοτικά και ψυχολογικά για το «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η παρουσία του στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ιταλία έδειχνε ότι θα βρει εύκολα θέση στην καρδιά των οπαδών της Λάτσιο και θα μείνει για καιρό στην Ρώμη.

Πολύ μακριά τα «πράσινα» νούμερα...

Μπορεί ο Γάλλος να σκόραρε στο πρώτο του ματς πρωταθλήματος, τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με τη Λάτσιο, ωστόσο η συνέχεια στους Ρωμαίους δεν έχει καμία σχέση με αυτή στο «τριφύλλι». Μπορεί και στους «πράσινους» να πέρασε μια μικρή περίοδο ανομβρίας, ωστόσο κατάφερε σε αντίστοιχο διάστημα αγώνων (12 ματς) να πετύχει 8 γκολ την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, στην οποία τελείωσε με 23 τέρματα.

Στην δεύτερη σεζόν του ο Σισέ ήταν ακόμα πιο «καυτός», αφού σκόραρε στα δυο πρώτα ματς, ενώ ανά δεύτερο παιχνίδι σχεδόν φρόντιζε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος σε ίδιο διάστημα παιχνιδιών, σε 12 αγώνες δηλαδή πρωταθλήματος, σκόραρε πέρσι 15 φορές από τις 24 συνολικά στο πρωτάθλημα.

Αμφισβητείται έντονα...

Ο Σισέ δεν περνάει και τις καλύτερες των ημερών στην Ιταλία, από τη στιγμή που έχει αρχίσει και αμφισβητείται έντονα, τόσο από τον Τύπο, όσο και από τον κόσμο της Λάτσιο. Το κακό είναι ότι για τους Ρωμαίους είχαν δημιουργηθεί πολλές προσδοκίες, η μεταγραφή έγινε σίριαλ και δόθηκαν αρκετά χρήματα στον Παναθηναϊκό, και έτσι περίμεναν από τον Σισέ να φορτώσει με γκολ τις εστίες των αντιπάλων.

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται έτσι όπως θα τα περίμενε ο ίδιος, αλλά και οι άνθρωποι της Λάτσιο. Ο Σισέ έχει «μπλοκάρει» στο ένα και μοναδικό γκολ της πρεμιέρας με αντίπαλο την Μίλαν εκτός έδρας, με αποτέλεσμα ο Ρέχα να του δείχνει ότι αρχίζει πλέον να μην τον εμπιστεύεται, ενώ κι ο κόσμος έχει αρχίσει να τον αμφισβητεί έντονα.

...δημιουργώντας σενάρια!

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναφορές του Σισέ στον Παναθηναϊκό, αλλά και τις δυο επισκέψεις του στην Ελλάδα, για να δει τους «πράσινους» να αγωνίζονται, έχουν φέρει στην επιφάνεια σενάρια επιστροφής του Γάλλου στο «τριφύλλι». Ήδη ο ιταλικός Τύπος επαναφέρει το θέμα και κάνει συνειρμούς με τον παραγκωνισμό του Σισέ και την παρουσία του στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, για να δει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται οι Ιταλοί, ο Σισέ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, ακόμα και τον Ιανουάριο, καθώς θεωρείται δύσκολο να μείνει στην Λάτσιο και να αρκεστεί στο ρόλο του αναπληρωματικού. Η άλλη πλευρά του νομίσματος, πάλι, αναφέρει πως ο Γάλλος είναι πολύ πεισματάρης, για να δεχθεί ότι απέτυχε στους «λατσιάλι» και θα παλέψει ως το τέλος για να τα καταφέρει, απαντώντας στους επικριτές του, όπως έκανε και στην Ελλάδα.

Τον καλύπτουν οι υπόλοιποι

Το θετικό φέτος για τον Παναθηναϊκό, σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι δεν έχει παρουσιαστεί επιθετικό πρόβλημα, παρά την απουσία του πρώτου σκόρερ της ομάδας και των πρωταθλημάτων των τελευταίων δύο ετών. Ο Σισέ μπορεί να μην πια εδώ, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αναπληρώσει τα γκολ του Γάλλου στο πρωτάθλημα με τις επιθετικές του επιδόσεις.

Ο Λέτο με το «δαιμονισμένο» του ξεκίνημα έχει φτάσει στα 11 γκολ, από τα 23 της ομάδας, ενώ σκόρερ έχουν χριστεί οι Ζέκα, Κουίνσι, Κατσουράνης, Κλέιτον, Νίνης, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Τοτσέ, αποδεικνύοντας ότι στο «τριφύλλι» άλλαξε ο τρόπος της επιθετικής λειτουργίας και ανάπτυξης της ομάδας, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό του Σισέ. Αν, ωστόσο, ανακύψει θέμα επιστροφής, μόνο ευπρόσδεκτος θα είναι από τον Φερέιρα και φυσικά τον κόσμο που τον λατρεύει...