ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019: Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019: Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας

Μια ανάσα πριν τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που θα πραγματοποιηθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τις 8 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019

Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές από 170 χώρες, συνοδευόμενοι από 2.500 προπονητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 24 διαφορετικά θερινά αθλήματα, ενώ 1000 διαιτητές – κριτές, 5.000 μέλη οικογενειών, 1.000 δημοσιογράφοι, 20.000 εθελοντές και περίπου 500.000 θεατές, θα είναι εκεί για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Τα Special Olympics Ελλάς, στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, θα συμμετάσχουν με 91μελή αποστολή, με τους αθλητές μας να λαμβάνουν μέρος σε 14 αθλήματα. Τα αθλήματα που θα αγωνιστούν είναι η Κολύμβηση, ο Στίβος, η Αντιπτέριση, η Καλαθοσφαίριση, το Bocce, το Βowling, η Ποδηλασία, η Ιππασία, το Ποδόσφαιρο Unified, η Ρυθμική, το Κανόε – Καγιάκ, η Ιστιοπλοΐα Unified, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση και τέλος η Δυναμική Άρση Βαρών.

Στην Τελετή το παρόν έδωσαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, οι διαπιστευμένοι στη χώρα μας Πρέσβεις, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Χώρου, Μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Abu Dhabi 2019, καθώς και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Δείτε στη Photo Gallery του Newsbomb.gr όλους όσοι βρέθηκαν εκεί

Η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Μέγα Δωρητή Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και των εταιρειών και οργανισμών: ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, NBG PANGAEA, ATHEX GROUP, AEGEAN, ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT και GRANT THORNTON.

Ο Πρόεδρος των Special Olympic Hellas Πρέσβυς ε.τ, κ. Κοδέλλας δήλωσε: «Η Φλόγα της Ελπίδας θα φωτίσει και ταυτόχρονα θα θερμάνει και θα εκπέμψει όλα εκείνα τα βαθιά συναισθήματα που πριν από μισό αιώνα ενέπνευσαν την ιδρύτριά μας, Εunice Kennedy Shriver να παρακινήσει την κοινωνία να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις και τις αδικίες».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε: «Σήμερα θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Μια γιορτή αφιερωμένη στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και της ανθρώπινης θέλησης».

Ο κ. Khalfan Mohammed Al Mazrouei, Managing Director των Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019 με την σειρά του δήλωσε «τα τελευταία χρόνια, τα Special Olympics, και ειδικότερα «η φλόγα της Ελπίδας» αποτελούν σύμβολο θάρρους και κοινωνικής ένταξης σε όλη την υφήλιο και για αυτό είναι τιμή μας να βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Ο κ. Ayman Wahab, President and Managing Director SOI-MENA, δήλωσε «με την διοργάνωση των Special Olympics στην περιοχή μας, θα παίξουμε καταλυτικό ρόλο ώστε να φέρουμε πιο κοντά τους αυριανούς ηγέτες για τον κοινό σκοπό, την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

H κ. Michelle Kwan, Special Olympics Board Director δήλωσε «η Φλόγα της ελπίδας, που άναψε σήμερα εδώ, αποτελεί φάρο ελπίδας. Η δικιά μας ελπίδα είναι ότι σήμερα αυτή η φλόγα θα ενώσει τους ανθρώπους».

Της τελετής Αφής, ακολούθησε Λαμπαδηδρομία μέχρι την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην οποία έλαβαν μέρος αθλητές των Special Olympics με την υποστήριξη, ενθάρρυνση και συμμετοχή Ελλήνων Αστυνομικών, οι οποίοι είναι οι Φύλακες της Φλόγας, και αποκαλούνται διεθνώς «Law Enforcement Torch Runners – LETR», καθώς και μαθητών Δημοσίων και Διεθνών Ιδιωτικών Σχολείων.

Σχετικές ειδήσεις