ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καταλανικό γλέντι (ξανά) στο «Μπερναμπέου»

Καταλανικό γλέντι (ξανά) στο «Μπερναμπέου»

Καταιγιστική ήταν για μια ακόμη φορά η Μπαρτσελόνα, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι καταλανοί πανηγύρισαν μια ακόμη νίκη ενάντια στη μεγάλη αντίπαλό τους στο Ισπανικό πρωτάθλημα, αφού επιβλήθηκαν εκτός έδρας με σκορ 3-1.

Τι κι αν ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό... Η Μπαρτσελόνα έδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι το «αφεντικό» στην Ισπανία και γύρισε το ματς, καταφέρνοντας να «πιάσει» την ομάδα του Μουρίνιο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ένα λάθος του Βαλντέζ στο 24ο δευτερόλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στους Μαδριλένους να ανοίξουν το σκορ με τον Μπενζεμά. Όμως το γκολ αυτό, αντί να δώσει «φτερά» στα πόδια των γηπεδούχων, λειτύργησε σαν «καμπανάκι αφύπνησης» για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι σιγά σιγά άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα ψύχραιμα και να κάνουν το γνωστό – εφιαλτικό για τους αντιπάλους τους- παιχνίδι.

madrid

Μέχρι το 15' βέβαια οι Μαδριλένοι είχαν την κυριαρχία και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως από τη στιγμή που δεν το πέτυχαν με τον Μπενζεμά και τον Ρονάλντο να βλέπουν τον Βαλντέζ να σταματάει τις προσπάθειές τους, ο Σάντσεζ με υπέροχο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε στο 30'. Μετά το γκολ η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας και κυριάρχησε, όμως το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Το δεύτερο μέρος, άνοιξε με ευκαιρία του Ρονάλντο ο οποίος από εκτέλεση φάουλ είδε και πάλι τον γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα να σταματά την προσπάθειά του και λίγη ώρα μετά οι πρωταθλητές πήραν κεφάλι στο σκορ...

Ήταν στο 53ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Τσάβι πήγε πρώτα στο δοκάρι και με μετά βασανιστηκά κατέληξε στα δίχτυα του Κασίγιας. Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως, όμως οι πάικτες του Μουρίνιο φάνηκε πως «μπλόκαραν» μετά το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα. Κι από τη στιγμή που οι Καταλανοί κατάφεραν να ελέγξουν την πρώτη δυναμική αντίδραση των μαδριλένων, το ματς κύλησε για αυτούς όπως ήθελαν.

Περίμεναν τους γηπεδούχους να ανέβουν τη σέντρα κι έπειτα απειλούσαν με αντεπιθέσεις για σεμινάρια. Σε μια από αυτές, ο Σάντσες σέντραρε από δεξιά και ο Φάμπρεγκας με κεφαλία έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Μπαρτσελόνα, «κόβοντας» παράλληλα κάθε βλέψεις των γηπεδούχων για ισοφάριση.

sanchez

Από κει και πέρα, η Μπαρτσελόνα έβαλε υποθήκη για μια ακόμα μεγάλη νίκη, μέσα στην έδρα της Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ευκαιρία στο 83' με τον Κακά να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και τον Βαλντέζ να λέει και πάλι όχι, ενώ η Μπαρτσελόνα έχασε προηγουμένως ευκαιρίες να αυξήσουν τη διαφορά.