ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαθράκι: Η συγκινητική και μοναχική παρέλαση του 9χρονου Τάσου - Τι λέει η μητέρα του στο Newsbomb

Μαθράκι: Η συγκινητική και μοναχική παρέλαση του 9χρονου Τάσου - Τι λέει η μητέρα του στο Newsbomb
Η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου

Για τη μοναχική, αλλά πολύ συγκινητική παρέλαση στο Μαθράκι μίλησε στο Newsbomb.gr η μητέρα του 9χρονου Τάσου, του μοναδικού μαθητή που θα παρελάσει με τη γαλανόλευκη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Στο Μαθράκι το μικρότερο νησί, του δαντελωτού συμπλέγματος των Διαποντίων νήσων, εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι ο 9χρονος Τάσος με την μητέρα του και την γιαγιά του, δίνοντας ξανά ζωή στον τόπο.

Ζούσαν αρκετά χρόνια στην Γερμανία, η μητέρα του αποφασισμένη να επιστρέψει στην Ελλάδα, έψαχνε μέσω Διαδικτύου ένα μικρό νησάκι, για να μπορέσει να μεγαλώσει τον γιο της σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, έπεσε πάνω σε μια φωτογραφία του Μαθρακίου και χωρίς δεύτερη σκέψη εγκαταστάθηκαν στο νησί.

Οι 30 μόνιμοι κάτοικοι, μεγάλης ηλικίας, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον μικρό Τάσο. Όλοι μιλούν για ένα παιδί που έφερε ξανά στο νησί τη χαρά και την αισιοδοξία, μετά από 21 χρόνια, με δάκρια χαράς, είδαν το σχολείο του νησιού να λειτουργεί ξανά.

tasos-2.jpg
H 28χρονη αναπληρώτρια δασκάλα του μικρού Τάσου, Ελευθερία Βύζα.Newsbomb.gr

Η μητέρα του μικρού Τάσου, Ευγενία Γιαννοπούλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε για την εμπειρία της στο νησί και πώς κατάφερε να εγκατασταθεί εκεί με τη βοήθεια των μόνιμων κατοίκων, «οι ντόπιοι με βοήθησαν αρκετά να βρω σπίτι. Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η Περιφέρεια, ο Δήμος, ο αφιλοκερδής οργανισμός ΑΧΕΠΑ, καθώς και ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός και μη κομματικός Οργανισμός Ιnternational Hellenic Association συνέβαλαν στο να λειτουργήσει ξανά το σχολείο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Το σχολείο στεγάζεται σε μία κοινοτική αίθουσα, στο μικρό λιμανάκι.

«Δεν μπορώ να σταματήσω τα δάκρια μου. Ο Τάσος αύριο θα σηκώσει μόνος του την ελληνική σημαία. Είμαι πολύ υπερήφανη γι’ αυτόν», τόνισε στο Newsbomb.gr, η κυρία Γιαννοπούλου που θα δει τον γιο της να παρελαύνει με τη σημαία μπροστά στους κατοίκους νησιού

tasos.jpg
O ένας και μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου του Μαθρακίου.Newsbomb.gr

Η κα. Γιαννοπούλου, μιλώντας στο Newsbomb.gr δεν έκρυψε ωστόσο τον προβληματισμό της, για τις πρώτες ημέρες που βρέθηκαν στο Μανθράκι, καθώς την απασχολούσε ιδιαίτερα το θέμα της κοινωνικοποίησης του μικρού Τάσου. «Είχα πολύ άγχος στην αρχή. Με απασχολούσε το θέμα κοινωνικοποίησης του μικρού. Ωστόσο αποδείχτηκε πως τον είχε βοηθήσει αρκετά ο μοναχικός τρόπος ζωής στην Γερμανία. Η προσαρμογή ήταν εύκολη, ερχόμενοι εδώ το καλοκαίρι βρήκαμε πολλά παιδιά. Η αγάπη που έχει για το σχολείο αλλά και για την δασκάλα του, τον βοηθάει να είναι πολύ καλά και τώρα. Το νησί το χειμώνα δεν έχει κανένα παιδάκι, ο Τάσος όμως έχει φίλους τα γατάκια και τα σκυλάκια του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Τραγικός θάνατος 7χρονου στις ΗΠΑ: Τον κατασπάραξε ο σκύλος που είχε σώσει η οικογένειά του

Πρόωρη σύνταξη έως και 9 χρόνια νωρίτερα για μητέρες ανήλικων τέκνων