ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Ουγγαρέζος στο Newsbomb.gr: Είναι ψυχική μου ανάγκη να είμαι δίπλα στα παιδιά

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος
Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος
Instagram

Ο 5ος ραδιομαραθώνιος που κάνουν οι «Μάπες» αφιερωμένος στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Ποια είναι η πιο συγκινητική ιστορία του δημοσιογράφου, όπως την έζησε μέσα από το ραδιόφωνο.

Πατάς το κουμπί, γυρίζεις την βελόνα, δυναμώνεις την ένταση και ταξιδεύεις...πάνω σε νότες, μελωδίες, κουβέντες!

Το ραδιόφωνο είναι ένα «όχημα» συναισθημάτων για όλους. Ένα «όχημα» που ταξιδεύει αισθήματα, σκέψεις και γαληνεύει συνειδήσεις.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μέλος από τη ραδιοφωνική ομάδα «Μάπες» αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr για μια άλλη ταχύτητα που έβαλαν σε αυτό το όχημα αυτός και οι συνεργάτες του.

Μια «ταχύτητα» μεγάλη καθώς για 5ο χρονιά οι «Μάπες» διεξάγουν ραδιομαραθώνιο Αγάπης και φέτος υποστηρίζουν τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και μάλιστα το κάνουν μέσα από ένα…βαν!

Ο ίδιος μιλά στο Newsbomb.gr γι' αυτό το εγχείρημα, για τις δυσκολίες του, αλλά παράλληλα τονίζει πως είναι ψυχική ανάγκη για τον ίδιο και τους συνεργάτες του να προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια.

Κάνει λόγο για την μετάβαση από το Ρυθμό στο My radio ,για τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και για την πιο συγκινητική στιγμή που έχει ζήσει ως ραδιοφωνικός παραγωγός.

Συντονιστείτε έστω και για λίγο στον ραδιομαραθώνιο που κάνουν σήμερα στο My radio, απολαύστε τους και αν θέλετε στηρίξτε και εσείς τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ μέσα από αυτή την πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία.

Οι «Μάπες» παρότι αλλάξατε ραδιοφωνική στέγη μείνατε πιστοί στις δράσεις που κάνετε τις γιορτές για να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά σε ανάγκη. Φέτος στηρίζετε την ΕΛΕΠΑΠ, πείτε μας γι’ αυτή την δράση;

«Δεν το νιώθουμε ως δράση, μα ως ψυχική ανάγκη. Όταν το είχαμε πρωτοκάνει πριν πέντε χρόνια για την «Κιβωτό του Κόσμου» είχαμε χαρεί αλλά νιώσαμε όταν ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας τότε και είπαμε δύσκολα ότι θα το ξανακάναμε. Αλλά όταν πέρασε ο χρόνος μας βγήκε αυθόρμητα. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το ραδιομαθαραθώνιο και να αγκαλιάσουμε παιδιά σε ανάγκη. Μας βγήκε και μας βγαίνει ως ψυχική ανάγκη. Μας γαληνεύει την ψυχή. Φέτος ο 5ος ραδιομαραθώνιος που κάνουν οι ΜΑΠΕΣ είναι αφιερωμένος στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ξέρεις τα παιδιά βοηθούν εμάς και όχι εμείς αυτά. Μας δίνουν ώθηση στην καρδιά και στην ψυχή και μας κάνουν να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Είναι μια παρένθεση ευχάριστη από την ρουτίνα μας την καθημερινή γιατί νιώθουμε όμορφα γνωρίζοντας ότι ο σκοπός είναι αυτός που είναι, να προσφέρουμε χαμόγελα και χαρά στα παιδιά».

Θα είστε με βαν και θα γυρίζετε την Αθήνα για να επικοινωνήσετε αυτή την όμορφη χριστουγεννιάτικη ενέργεια. Σε ποια μέρη θα σηκώσετε χειρόφρενο; Και αν μπορεί ο κόσμος να σας δει από κοντά τηρώντας όλα τα μέτρα;

«Τηρώντας όπως είπες όλα τα μέτρα προφύλαξης που ορίζουν τα πρωτόκολλα του covid-19 ο κόσμος μπορεί να μας πλησιάσει. Θα είναι τρία βαν και όχι ένα. Και εξηγούμαι αμέσως. Το ένα είναι που θα γυρνάμε και θα κάνουμε το ραδιομαραθώνιο, στο άλλο θα είναι ο τεχνικός εξοπλισμός μας και το τρίτο ένα βαν που θα έχει υποστηρικτικό χαρακτήρα. Είναι πρώτη φορά που θα κάνω ραδιομαραθώνιο σε πολλά μέρη ταυτόχρονα. Ουσιαστικά φέρνουμε το ραδιόφωνο στη γειτονιά. Το ραδιόφωνο ταξιδεύει και εμείς θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό, να θυμίσουμε την μαγεία του ραδιοφώνου και πως αυτό είναι δίπλα σε όλους».

Νέος σταθμός, νέα αρχή, σε ένα ραδιόφωνο που ξεκινάει από το μηδέν. Ένα εγχείρημα δύσκολο. Ποιο είναι το στοίχημα που έχουν θέσει οι Μάπες;

«Το στοίχημα που έχουμε θέσει είναι να ξαναγίνουμε το ραδιόφωνο όπως αυτό μας συστήθηκε. Αυτό που ακούγαμε ερωτευμένοι και κάναμε αφιερώσεις, αυτό που ακούμε που πάμε ή που φεύγουμε από τη δουλειά για να μας χαλαρώσει, αυτό που ακούμε στις δύσκολες στιγμές. Είναι ένα στοίχημα που δεν έχουν θέσει οι Μάπες μόνο αλλά όλοι οι παραγωγοί του ραδιοφώνου. Οι Μάπες είχαμε χτίσει 8 χρόνια στο Ρυθμό ένα πολύ όμορφο ραδιοφωνικό «οικοδόμημα», μα όταν φθάνεις κάπου πρέπει να θέτεις νέους στόχους αλλιώς η ρουτίνα δεν σε βοηθάει να εξελιχθείς. Θέλαμε να δοκιμάσουμε ένα νέο εγχείρημα, να ανανεώσουμε τις σκέψεις μας και να βάλουμε νέες δοκιμασίες στους εαυτούς μας για να εξελιχθούμε όπως είπα και πρηγουμένως».

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην μετάβαση σας;

«Ακόμη δεν είναι έχουμε μετρήσεις ή νούμερα. Αλλά αν μπορώ να πω κάτι ως ενδεικτικό στοιχείο είναι τα μηνύματα και η αλληλεπίδραση που υπάρχει με τον κόσμο. Είναι έντονη και ζωηρή και μου θυμίζει εποχές…MAD».

Ποιο είναι το πιο ωραίο δώρο (σε συναισθηματικό επίπεδο) που έχετε λάβει;

«Πάρα πολλά τέτοια δώρα, συναισθηματικού χαρακτήρα λαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά γιατί ο κόσμος μοιράζεται μαζί μας όμορφες στιγμές και αγάπη.

Μα αυτή η στιγμή που έχει χαραχτεί στην συνείδηση μου είναι η επικοινωνία που είχαμε με μια κοπέλα που είχε πει ότι είμαστε η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας, για την μητέρα της που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, καθώς κάνει χημειοθεραπείες… Η μητέρα λέει κάθε μέρα στην κόρη ακροάτρια μας « βάλε τις μάπες μου γιατί με κάνουν να γελάω με την καρδιά μου…» Τι πιο σημαντικό συναισθηματικό δώρο μπορεί να λάβει κανείς;»

Ποια είναι η ευχή σας για τις γιορτές αυτές;

«Με αυτό που ζούμε τον covid-19 τι άλλο να ευχηθώ πέρα από την υγεία; Η υγεία είναι υπεράνω όλων, όσο κλισέ και να ακούγεται το εννοώ. Να αγαπάμε χωρίς εκπτώσεις και να είμαστε δοτικοί και να αποζητάμε χαμόγελα και χαρές…».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.