ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπαδημούλης στο Newsbomb.gr: «Επί ΝΔ φεύγουμε από τα ευρωπαϊκά πρότυπα»

Παπαδημούλης στο Newsbomb.gr: «Επί ΝΔ φεύγουμε από τα ευρωπαϊκά πρότυπα»
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στο Newsbomb.gr από το Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου
Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr είχε μια συζήτηση με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, κατά την πρόσφατη Ολομέλεια του Στρασβούργου. Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στο Qatar Gate αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, διανύοντας την τρίτη του θητεία στο ευρωκοινοβούλιο στο οποίο υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος, αναφέρεται στην «τεράστια ζημιά» που προξένησε στον θεσμό αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα το σκάνδαλο του Qatar Gate και εκτιμά ότι «είμαστε ακόμα στην κορυφή του παγόβουνου».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά και δεν θέλουμε οι λίγοι να σπιλώνουν το όνομα όλων. Εδώ, εκτός από την παράταξή μας φοράμε και τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Δυστυχώς το σκάνδαλο έχει πλήξει το κύρος μας, εμάς και των Ιταλών», σημειώνει.

Το Newsbomb.gr συνάντησε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο περιθώριο της πρόσφατης Ολομέλειας του Στρασβούργου, όπου μεταξύ άλλων διεξήχθη μια μειωτική για τη χώρα μας συζήτηση με θέμα «η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν ξεκάθαρος ότι δεν την προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη συζήτηση.

«Τη ζημιά στην Ελλάδα δεν την κάνουν αυτοί που υπερασπίζονται τη Δημοκρατία, αλλά αυτοί που την ξεφτιλίζουν με τις υποκλοπές, τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου, τη συγκάλυψη των σκανδάλων. Δεν φταίει αυτός που κάνει τη διάγνωση στον πυρετό, φταίει αυτός που τον προκάλεσε. Δεν τα λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά, τα λέει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε, σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, χρησιμοποιώντας μάλιστα και βαριές εκφράσεις:

«Σε καμία ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν θα μπορούσε να σταθεί πρωθυπουργός που λειτουργεί ως αρχικοριός». «Μας έλεγαν «Μένουμε Ευρώπη», αλλά επί Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί από τα ευρωπαϊκά πρότυπα», συμπλήρωσε.

Ως κίνητρο για αυτές τις υποκλοπές, ο Δημήτρης Παπαδημούλης διαβλέπει την «κυβερνητική διαφθορά», θεωρώντας:

«Ο λόγος των υποκλοπών είναι η συγκέντρωση όλων των πληροφοριών από το Μαξίμου για να ελέγχεται η ροή των χρημάτων. Όλα αυτά είναι επίσης δύναμη, για έλεγχο των δικών τους και για εκβιασμούς. Παρακολουθούν και τους στρατιωτικούς, γιατί έχουν αποφασίσει αγορές εξοπλισμών ύψους 16 δισεκ. ευρώ και δυστυχώς στην Ελλάδα έχει φανεί ότι αυτές οι αγορές συνδέονται με μίζες και σε αυτό κάποιοι θέλουν να ελέγχουν τη ροή του χρήματος, μην κάνει κάποιος άλλος τη στραβοδουλειά για λογαριασμό του»...

Ερωτώμενος για τα εθνικά θέματα και τις ενέργειες των ευρωβουλευτών, ο ίδιος σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να προβάλλει τα εθνικά θέματα ως προμετωπίδα της. Κουμπαριές και φιλίες με τον Ερντογάν είχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όχι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όταν χρειάστηκε έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις. Την τουρκική προκλητικότητα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ενωμένοι – εδώ όλοι προσπαθούμε να πείσουμε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αυστηρότητα στην αντιμετώπισή της». «Κυρώσεις ακούμε όμως και κυρώσεις δεν βλέπουμε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς, λέγοντας ότι «πρόκειται για μεταφορά πλούτου από 700.000 δανειολήπτες στα funds. Σε άλλες χώρες έγιναν ρυθμίσεις. Εδώ όμως, η ηγεσία του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι της επιλογής Μητσοτάκη».

Τέλος, σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο ευρωβουλευτής εκτιμά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά και θα είναι ήττα της χώρας αν κερδίσει ο Μητσοτάκης – και ελπίζω να έχουμε, δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας, κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, θεωρεί ως καλή λύση μια κυβέρνηση συνεργασίας, αφού οι 21 από τις 27 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είναι κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ «ο Μητσοτάκης εκβιάζει με χάος αν δεν έχει αυτοδυναμία».

«Χρειαζόμαστε κυβέρνηση συνεργασίας και πραγματικής λαϊκής πλειοψηφίας – την Ελλάδα την έχουν πάει πίσω οι μονοκομματικές κυβερνήσεις», καταλήγει.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις