Γιώργος Χρυσοστόμου
Πηγή: ΑΝΤ1
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου παραλίγο νοσηλευτής - Οι πρώτες βοήθειες και η θεραπευτική ιππασία

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου κάθεται στον καναπέ μας και μοιράζεται γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τη ζωή και την πορεία του. 

Τη φετινή σεζόν ο Γιώργος Χρυσοστόμου πρωταγωνιστεί στην Άνοδο του Αρτούρο Ούι, στο θέατρο Ark, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Παράλληλα, τον απολαμβάνετε στη μίνι σειρά The Friend του ANT1. Τώρα, θα τον δείτε και στον δικό μας καναπέ, να «ξετυλίγει» άγνωστες και γνωστές ιστορίες από τη ζωή και την καριέρα του.

Με αφετηρία τη φετινή του παράσταση η οποία γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το κοινό, ο Γιώργος Χρυσοστόμου μοιράζεται μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα, μας «ξεναγεί» στο νησί του τη Ρόδο, μας μιλάει για τους εθισμούς αλλά και τις διεξόδους του, εξομολογείται τους φόβους του και μας αποκαλύπτει αυτό που πρόκειται να κάνει για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα «ορεινό χωριό της Ρόδου». Ο ίδιος παιδί πολύτεκνης οικογένειας, έχει άλλα έξι αδέλφια, που ως μεγαλύτερος βοηθούσε στη φροντίδα τους. «Ήμασταν και είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια. Δύσκολο, ειδικά στα 90s να είναι μια οικογένεια πολύτεκνη. Σε αυτό το πλαίσιο έμαθα πώς είναι να μοιράζεσαι πράγματα και την αγάπη και πώς είναι να ενηλικιώνεσαι πολύ γρήγορα γιατί πρέπει να φροντίσεις τους υπόλοιπους». Μάλιστα, ο ίδιος μέχρι σήμερα θυμάται με συγκίνηση όταν επέστρεψε στη Ρόδο για θεατρική παράσταση και για πρώτη φορά πήγαν όλα τα μέλη της οικογένειάς του να τον δουν.

Θυμίζουμε ότι το 2014, ο ηθοποιός τιμήθηκε με το Βραβείο Δημήτρης Χορν για την ερμηνεία του στην παράσταση «Mistero Buffo». «Κομβικό. Είχα μια περίεργη σύνδεση με αυτό το μονόλογο. Το έχω βάλει σε κορνίζα στο σπίτι μου», λέει ο ίδιος, όταν φτάνουμε στον σταθμό του «Β» που αφορά το εν λόγω βραβείο.

Στη μέχρι τώρα προσωπική και επαγγελματική διαδρομή του, ο γνωστός ηθοποιός έχει περάσει αρκετά ζόρια. «Στα ζόρια πάνω κατάλαβα ότι είμαι δυνατός», παραδέχεται ο ίδιος.

«Η γαλήνη είναι σπάνια στην περίπτωσή μου. Έχω ακόμα λίγο δουλειά για να το καταφέρω», προσθέτει και συνεχίζει: «Είχα περάσει και εθισμό είχα και έπαρση. Αλλά αυτό είναι στοιχείο της νεότητας και της ανωριμότητας. Ειδικά με το που βγήκα από τη σχολή είχα αρκετή έπαρση. Παραλίγο να έχω και έναν ισχυρό εθισμό με το αλκοόλ, αλλά πριν γίνει ισχυρός το έβγαλα από τη μέση. Και φυσικά μου το γύρισε αλλού. Ας πούμε τώρα μπορεί να τρώω παγωτό κάθε βράδυ στο κρεβάτι. Και αυτός είναι ένας εθισμός. Και με το φαγητό έχω μια μόνιμη πάλη, που πάει και έρχεται».

Επίσης, όπως εξομολογείται, μικρός έχει εισπράξει και αρκετό μπούλινγκ. «Έχω εισπράξει αρκετό, όπως όλος ο κόσμος, περισσότερο στο σχολείο και πολύ νωρίς».

Μία λέξη που χαρακτηρίζει τον Γιώργο είναι η υπερβολή. «Υπερβολή είναι ο τρόπος που αποκωδικοποιώ τη ζωή, όλα τα βλέπω με μεγεθυντικό φακό. Φαίνεται από τον τρόπο που τρώω. Γελάω δυνατά, φωνάζω δυνατά. Ή τρώω πολύ ή καθόλου. Μεγαλώνοντας έχει πέσει, αλλά είναι ένα στοιχείο του εαυτού μου», εξηγεί.

Ωστόσο, δεν διστάζει να παραδεχτεί και τους φόβους του, που είναι περισσότερο «υπαρξιακοί», όπως μας λέει. «Υπάρχει ένας φόβος μεγάλος, μην χαλάσει κάτι ωραίο που μου συμβαίνει. Είναι αγχωτικό. Δεν ξέρω τι είναι να ζω τη στιγμή, δεν το μεταβολίζω. Ή φεύγω φουλ στο παρελθόν και θλίβομαι ή φεύγω φουλ στο μέλλον και φοβάμαι», όμως γνωρίζεί ότι «Δεν είναι λογικό αυτό. Και θέλει πολλή δουλειά».

Πολλές φορές ο Γιώργος βρίσκει διέξοδο στις δουλειές του σπιτιού, τις οποίες κάνει με ενθουσιασμό και «μεράκι». «Οι δουλειές του σπιτιού μου φέρνουν γαλήνη. Μάλλον το έχω πάρει από τη μαμά μου αυτό. Ο τρόπος αυτός με ηρεμεί, το έχω μεράκι, μου αρέσει».

Και μιλώντας για δουλειές, η κουβέντα μας έρχεται και στις δεκάδες διαφορετικές δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν. «Οι δουλειές που έχω κάνει στο παρελθόν είναι ουκ ολίγες, έχω αρχίσει να δουλεύω τα καλοκαίρια από 12-13 ετών. Φέτος αν όλα πάνε καλά, θα δοκιμάσω να κάνω διακοπές για πρώτη φορά στη ζωή μου και είμαι 42 ετών. Από το 1993 μέχρι το 2022 δουλεύω κάθε καλοκαίρι. Νομίζω δεν θα πετύχει, αλλά θα το δοκιμάσω».

Ο κλόουν ήταν μία από αυτές τις δουλειές που έκανε για λόγους επιβίωσης. «Ο κλόουν για εμένα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Μπήκα σε αυτό για λόγους επιβίωσης. Ντύθηκα κλόουν αλλά και άλλες περσόνες από τη Marvel και όχι μόνο. Η εμπλοκή με τα παιδιά ήταν απολαυστική -ή και όχι- η ενασχόλησή μου με αυτό κράτησε μια επταετία. Δεν θα το ξαναέκανα γιατί έκλεισε ο κύκλος. Όμως εκεί πήρα πολλά μαθήματα για το θέατρο».

Παράλληλα όμως έχει και άλλη μια αγάπη που λίγοι γνωρίζουν. Την ιππασία. «Συμμετέχω ως εθελοντής στον σύλλογο θεραπευτικής ιππασίας Ελλάδος. Πήγα κατά τύχη να κάνω μια φωτογράφιση και ένα άλογο, το οποίο ιππεύω ακόμα, μου δάγκωσε το δάχτυλο πιστεύοντας ότι είναι καρότο. Εγώ το πήρα σημαδιακά και κατάλαβα ότι μπορώ να επικοινωνήσω με αυτό το άθλημα. Κάνει πολύ καλή δουλειά στην ψυχή. Μακάρι να με αξιώσει κάποτε ο Θεός να μπορώ να έχω ένα άλογο», εύχεται.

Μέσα στη ζωή του υπάρχει και η ψυχοθεραπεία. «Ήταν κάτι το οποίο ξεκίνησα μετά από μεγάλο ζόρι, δεν είχα ποτέ ταμπού με αυτό», καταθέτει, παρα το γεγονός ότι κάποιοι φίλοι του τον συμβούλευαν να μην το λέει σε συνεντεύξεις του. «Έβλεπα μοτίβα να επαναλαμβάνονται στη ζωή μου και τα βλέπω ακόμα, στάνταρ δύο φορές την εβδομάδα πέφτω σε μια θλίψη που δεν ξέρω από πού προέρχεται. "Απορρυθμίζομαι", όπως θα έλεγε η ψυχοθεραπεύτριά μου. Και πρέπει να κάνω ένα "reset". Οι δουλειές του σπιτιού ή γυμναστική με βοηθάνε».

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου μάς αποκαλύπτει και άλλες λιγότερο γνωστές πτυχές του, όπως ότι κυκλοφορεί με ηλεκτρικό πατίνι «Το χρησιμοποιώ με σοφία και προσήλωση γιατί δεν σε λαμβάνει κανείς υπόψιν. Σε γρήγορες δουλειές στο κέντρο με έχει βοηθήσει πάρα πολύ», όπως και ότι αν δεν είχε γίνει ηθοποιός, θα είχε γίνει νοσηλευτής! Άλλωστε, φροντίζει να έχει πάντα μαζί του ένα πλήρως οργανωμένο σακίδιο πρώτων βοηθειών. «Ο μπαμπάς μου ήταν νοσοκομειακός υπάλληλος και κατάφερε εμπειρικά να είναι και βοηθός χειρουργού. Απέκτησα από εκείνον ένα δώρο. την ψυχραιμία όταν κάποιος παθαίνει κάτι. Πάντα έχω ένα πολύ καλά οργανωμένο σακίδιο πρώτων βοηθειών και στις περιοδείες. Ήταν ίσως το μόνο επάγγελμα που σκέφτηκα προτού γίνω ηθοποιός ότι ωραία θα ήταν. Αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν».

Στα 42 του, ο Γιώργος Χρυσοστόμου τα έχει βρει με τον χρόνο. «Δεν με τρομάζει ο χρόνος μην γεράσω, μην μεγαλώσω. Τον χρόνο τον καλοδέχομαι, του έχω εμπιστοσύνη. Όταν δώσεις λίγο χρόνο στον... χρόνο, κάνει δουλειά», λέει ο ίδιος και παραδέχεται ότι η ωριμότητα είναι ένας «Ωραίος στόχος», αλλά «Δεν μπορώ να δηλώσω ώριμος».

Εκτός από τη μεγάλη του πορεία στο θέατρο, ο Γιώργος Χρυσοστόμου έχει δοκιμαστεί και με αρκετούς -και διαφορετικούς- ρόλους στη μικρή οθόνη.

«Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που αγαπώ. Περνάω υπέροχα, έχω κάνει φίλους εκεί. Το challenge μου με την τηλεόραση είναι ένας ρόλος που δεν περιμένει ποτέ κανείς ότι θα έκανα. Και με ενδιαφέρουν τρομερά οι ρόλοι που δεν μου πηγαίνουν», εξηγεί, ενώ για το The Friend που τον βλέπουμε αυτό το διάστημα, λέει: «Ήταν ένας ρόλος που πραγματικά με γοήτευσε πολύ, γιατί ήταν πρωτότυπος. Είναι τσόγλανος (με λόγο) αλλά τρομερά συμπαθής. Με το που διάβασα το σενάριο είπα ναι».

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου θα βρίσκεται στο θέατρο Ark μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, ενώ η παράσταση θα συνεχιστεί και μέχρι λίγο μετά το Πάσχα. «Ευελπιστώ να την πάω και του χρόνου», μας λέει.

Το ταξίδι στη ζωή και την πορεία του Γιώργου Χρυσοστόμου έγινε με «όχημα» τις εξής λέξεις (αλφαβητικά):

Άνοδος Αρτούρο Ούι
Βραβείο Δημήτρης Χορν
Γαλήνη
Δουλειές του σπιτιού
Έπαρση και Εθισμοί
Ζόρια
Ηλεκτρικό πατίνι
Θέατρο
Ιππασία
Κλόουν
Λόκνταουν
Μπούλινγκ
Νοσηλευτής
Ξεκίνημα
Οικογένεια
Παιδικά χρόνια
Ρόδος
Σχέδια
Τηλεόραση / The Friend
Υστεροφημία και Υπερβολή
Φόβοι
Χρόνος
Ψυχανάλυση
Ωριμότητα

* Eυχαριστούμε για τη φιλοξενία το MiraMe Athens Boutique Hotel, Ερμού 118, Αθήνα. Τηλ.: 21 5215 1930


Διαβάστε επίσης

Έλλη Πασπαλά στο Newsbomb.gr: «Μικρή στην Αμερική βίωσα μπούλινγκ και επιθέσεις»

Κίμων Κουρής στο Newsbomb.gr: «Αν με δεις σε μπαρ δεν θα με εμπιστευτείς»

Φοίβος Δεληβοριάς: Το παρατσούκλι από τον Κολοκοτρώνη και το ραπάρισμα του Βέγγου

Μπάμπης Στόκας από το Α έως το Ω: Το «βλαχάκι» που ήθελε να γίνει οδηγός αγώνων

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ