ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αγγελόπουλος, υπ. Βουλευτής Σάμου: Αυτές είναι οι παρεμβάσεις-κλειδιά για τη νησιωτική μας πολιτική

Αγγελόπουλος, υπ. Βουλευτής Σάμου: Αυτές είναι οι παρεμβάσεις-κλειδιά για τη νησιωτική μας πολιτική

Με «βαρύ» βιογραφικό σε επιτελικές θέσεις της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, έχοντας διατελέσει και δήμαρχος στο νησί του τη Σάμο, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος βουλευτής.

Ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών του, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος αναλύει στο Newsbomb.gr όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στη Σάμο, προκειμένου όχι μόνο το νησί και να ανακάμψει τουριστικά -φέτος προβλέπεται άνοδος μεγαλύτερη του 20%- αλλά να επιλυθούν κι όλα τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους νησιώτες μας.

Γαστρονομία, εκπαίδευση, πολιτισμός, ανάδειξη και των υπόλοιπων συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ακριτικών νησιών, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματός του, παράλληλα με ειδικά μέτρα για τον ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο ίδιος, ταξίδεψε σε άλλες νησιωτικές περιοχές του εξωτερικού, αναζητώντας τις «καλές πρακτικές» που θα τον βοηθήσουν να διαμορφώσει τη δέσμη μέτρων που προτείνει και ο ίδιος για Σάμο-Ικαρία-Φούρνους.

«Δεν μπορούμε να έχουμε μια Ελλάδα διαφορετικών ταχυτήτων – χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις για τα νησιά και για αυτό καλώ τους συμπολίτες να συμπορευτούν στο όραμά μας», υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, τονίζει το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέεται πλέον για τα νησιά χάρη στις αμυντικές συμφωνίες, μια ασφάλεια που προσφέρει «υπεροπλία επιχειρημάτων και συναισθημάτων», παράγοντες σημαντικοί για την ανάπτυξη του τόπου.

Το μεταναστευτικό, ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτες, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως εξηγεί, σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ ο αριθμός των hotspots και των μεταναστών έχει πια ελαχιστοποιηθεί.

Παραθέτοντας τις δικές του προτάσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε «δύσκολες» περιοχές όπως τα νησιά, μεταξύ αυτών και η δημιουργία ενός νέου περιφερειακού νοσοκομείου, το μήνυμά του για τις επερχόμενες εκλογές είναι το ακόλουθο:

«Στις 21 Μαΐου, στις μοναδικές εκλογές που βάζουμε σταυρό στο ψηφοδέλτιο, διεκδικώ αυτήν την τιμή από τους ψηφοφόρους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων με αίσθημα ευθύνης και μια, όχι υπόσχεση, αλλά δέσμευση απέναντί τους. Ότι με όλες μου τις δυνάμεις και γνώσεις θα προσπαθήσω για το καλύτερο του τόπου μας. Με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ιδίως στα ακριτικά νησιά μας, μπορούμε μαζί να επιτύχουμε πολλά.

Με θέληση, προσπάθεια και, πάνω απ’ όλα, τεχνογνωσία το καταφέραμε και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στη Σάμο, την περίοδο 2014-19. Αυτή τη φορά μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, για όλα τα νησιά του Νομού μας, με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την πλούσια ιστορία τους.

Στις 21 Μαΐου, πάμε μαζί, με το βλέμμα μπροστά»!

Δείτε τη συνέντευξη του Μιχάλη Αγγελόπουλου στο Newsbomb.gr: