Γιώτα Νέγκα
Με ανανεωμένη διάθεση, η Γιώτα Νέγκα ετοιμάζεται για το καλοκαιρινό μουσικό της ταξίδι σε όλη την Ελλάδα
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

To Newsbomb.gr στην πρόβα της Γιώτας Νέγκα: Τα τραγούδια, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και μια ευχή

Τo Newsbomb.gr συνάντησε την Γιώτα Νέγκα στην πρόβα, λίγο πριν τη μεγάλη της συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Η κάμερα του Newsbomb.gr μπήκε στις πρόβες της Γιώτας Νέγκα, παίρνοντας μια «γεύση» από το πρόγραμμα των τραγουδιών που θα μας παρουσιάσει στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια βάζει τις τελευταίες... πινελιές και δηλώνει πανέτοιμη να συναντήσει το κοινό της Αθήνας και της Περιφέρειας με αφετηρία «ένα θέατρο που αγαπάει πάρα πολύ» όπως δηλώνει στην όμορφη κουβέντα που κάναμε, μετά το τέλος των προβών της.

«Ξεκινάμε στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 27 Ιουνίου, είναι η πρώτη συναυλία της Αθήνας, είμαι πολύ χαρούμενη, το αγαπώ πάρα πολύ αυτό το θέατρο», λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του Newsbomb.gr, εξηγώντας εξηγεί πώς έκανε την επιλογή των τραγουδιών που θα ακούσουμε, κομμάτια που όπως λέει «μιλάνε» στην καρδιά της.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχεις ανάγκη να πεις αυτή την περίοδο. Δηλαδή τραγούδια δικής μου δισκογραφίας, τραγούδια πολύ μεγάλων Ελλήνων συνθετών, τραγούδια πολύ αγαπημένων μεγάλων ερμηνευτών. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοιχτή βεντάλια και μέσα σε αυτή την παράσταση μπορώ να πω ότι νιώθω ολόκληρη, όλες μου οι πτυχές της έκφρασης μπορούν να εκφραστούν.

»Η επιλογή οδηγείται πάντα από μια ανάγκη να τραγουδήσεις και να εκφράσεις πράγματα που σε προβληματίζουν, πράγματα που είναι δικά σου, πράγματα που θέλεις να μοιραστείς, να θυμηθείς. Πάντα από αυτή την ανάγκη έρχεται η επιλογή της κάθε παράστασης.

»Όλα μιλάνε στην καρδιά μου, γιατί δεν μπορώ να τραγουδήσω ένα τραγούδι που δεν με δονεί, που δεν με συγκινεί. Δεν μπορώ να συνδεθώ μαζί του και άρα δεν θα μπορέσει και ο κόσμος να συνδεθεί με το τραγούδι. Οπότε όλα τα τραγούδια έχουν κομμάτι της καρδιάς μου».

Συναντώντας τη γνωστή ερμηνεύτρια, την ημέρα που λέγαμε το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μαρκόπουλο, τής ζητήσαμε να μοιραστεί ορισμένες σκέψεις της για τον σπουδαίο συνθέτη και μαέστρο...

«Με τον χαμό του Γιάννη Μαρκόπουλου ένιωσα ότι ορφανεύουμε για άλλη μια φορά. Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξουμε να ορφανεύουμε. Τον Γιάννη Μαρκόπουλο δεν τον είχα γνωρίσει προσωπικά, όμως τον ήξερα από παιδί μέσα από τις μουσικές και όλη του την υπόσταση που είχε ποτίσει και εμένα. Είναι μια τεράστια απώλεια και αναρωτιέμαι αν οι εποχές που ζούμε μπορούν να μας χαρίσουν ξανά τέτοια μεγέθη, τέτοιους σπουδαίους δημιουργούς».

Η συζήτησή μας έκλεισε με μια όμορφη και σημαντική ευχή από την Γιώτα.

«Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να έχει μια ομαλότητα και να μας γιατρέψει πολλές πληγές γιατί μαζεύονται οι σκιές πάνω από το κεφάλι μας και γίνονται πολύ έντονες. Ελπίζω αυτό το καλοκαίρι να μας κάνει να απαλύνουμε τους πόνους μας, να τους γιατρέψουμε, να χαμογελάσουμε και να δακρύσουμε. Δεν είμαστε μονοσήμαντες προσωπικότητες. Να νιώσουμε όλα τα συναισθήματα. Και να χαρούμε και να θυμηθούμε και συγκινηθούμε.... για να πάμε παρακάτω».

Η Γιώτα Νέγκα στο Κηποθέατρο Παπάγου

​Η Γιώτα Νέγκα, η μεγαλύτερη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια, έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου την Τρίτη 27 Ιουνίου σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο της προσωπικής της δισκογραφίας (Καλαντζόπουλος, Καραμουρατίδης, Μωραΐτης κ.ά.) όσο και κορυφαίων ερμηνευτών και δημιουργών.

Δωρική και δυναμική, με μια αυθεντική «μαγκιά» αλλά και τρυφερότητα στον τρόπο που εκφέρει τον λόγο της, η αγαπημένη τραγουδίστρια συναντιέται με τους θρύλους του λαϊκού μας τραγουδιού και, μέσα από τις υψηλής αισθητικής ερμηνείες της, στήνει με μεράκι μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία αλλά και αληθινό κέφι.

Το εύρος της φωνής της, ο ηλεκτρισμός που δημιουργεί στον χώρο σε συνδυασμό με το χαμόγελο, την ευθύτητα και την αβίαστη ερμηνεία της θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά μας σε ένα πρόγραμμα με αξεπέραστα λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια.

Μαζί της οι:
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι / Ενορχηστρώσεις
Κώστας Νικολόπουλος: Κιθάρες / Ενορχηστρώσεις
Γιάννης Αγγελόπουλος (Γιαν Βαν): Τύμπανα
Κώστας Πατσιώτης: Μπάσο
Γιώργος Δούσος: Πνευστά

Πληροφορίες

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση: 17€
Μειωμένο: 15€ (Κάρτα Δημότη, Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65).
Στο ταμείο: 18€

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/giota-negka-kipotheatro-papagou/?lang=el

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Βασίλης Μιχαηλίδης - Νίκος Κόλλιας - Κώστας Βάμβουκας: Ηχοληψία
Περικλής Μαθιέλλης: Φωτισμοί
Πέτρος Παράσχης: Artwork
Ελίνα Γιουνανλή: Φωτογραφίες
Ειρήνη Κότσιφα: Οργάνωση Παραγωγής

Η Γιώτα Νέγκα τον Ιούνιο στην Κρήτη

Μετά το Κηποθέατρο Παπάγου, η Γιώτα Νέγκα θα βρεθεί στην Κρήτη για τρεις μαγευτικές βραδιές.

28/06
ΧΑΝΙΑ, ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ SAN SALVATORE

29/06 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

30/06 ΡΕΘΥΜΝΟ, ΦΟΡΤΕΤΖΑ


Διαβάστε επίσης

Η Γιώτα Νέγκα «από το Α έως το Ω»

Γιώτα Νέγκα: Για μια συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ