Χριστίνα Χριστοδούλου
Η Χριστίνα ως «Ρηνιώ» στη «Μάγισσα»
Πηγή: ΑΝΤ1
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Χριστίνα Χριστοδούλου στο Newsbomb.gr: Η «Μάγισσα», η τέχνη της επικοινωνίας και τα social media

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Η Μάγισσα», Χριστίνα Χριστοδούλου, μιλά για όλα και μάς βάζει στον δικό της κόσμο!

Το όνομά της άρχισε να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες». Όμως, τη φετινή σεζόν, με τον ρόλο της Ρηνιώς στη μεγάλη επιτυχία του ΑΝΤ1 «Η Μάγισσα», δείχνει το υποκριτικό της ταλέντο.

Η Χριστίνα Χριστοδούλου είναι πολυπράγμων, ενδιαφέρουσα και σίγουρα «κρύβει» πολλούς άσσους στο μανίκι της! Σε μία από τις λίγες συνεντεύξεις της, η ηθοποιός ανοίγει τα χαρτιά της και μάς βάζει στον κόσμο της…

Πώς προέκυψε η πρόταση για τη σειρά του ΑΝΤ1;

Με κάλεσε ο Λευτέρης Χαρίτος, είχαμε συνεργαστεί μαζί και στις «Άγριες Μέλισσες». Πέρασα από κάστινγκ, όπως όλοι μας, γιατί ο Λευτέρης είναι ένας άνθρωπος που περνά τους πάντες από κάστινγκ. Θέλει να δει πώς λειτουργεί η ομάδα και αν -αυτό που έχει στο μυαλό του- αποτυπώνεται σωστά.

Όταν μπήκες για πρώτη φορά στο σετ των γυρισμάτων, πώς αισθάνθηκες;

Εντυπωσιάστηκα! Το σκηνικό είναι από τους βασικούς παράγοντες που μας βοηθά να βουτήξουμε στην εποχή. Βλέποντας το σκηνικό, τα ρούχα, νιώθεις ότι ταξιδεύεις σε άλλη εποχή. Έχουν χτιστεί δωμάτια και τείχη που μοιάζουν αληθινά, ακουμπούσα έναν τοίχο και έλεγα «είναι από αφρολέξ;»… Σου έδινε την ψευδαίσθηση ότι είναι κατασκευασμένος από πέτρα. Έχει γίνει φοβερή δουλειά από όλους τους συντελεστές που «έχτισαν τον κόσμο της Μάγισσας».

Το γεγονός ότι ήξερες ότι μπαίνεις σε ένα team για να κάνεις πρωταθλητισμό και μεγάλη επιτυχία, σε άγχωσε;

Εγώ μεγάλωσα κάνοντας πρωταθλητισμό. Με αποφορτίζει να ξέρω ότι έχω ανθρώπους δίπλα μου σε υψηλό επίπεδο. Νιώθω ότι με παρασύρουν στο καλύτερο. Και στη «Μάγισσα» έγινε ακριβώς αυτό!

Όταν είδες το πρώτο επεισόδιο, πώς αισθάνθηκες που είσαι κομμάτι αυτής της υπέροχης δουλειάς;

Εμείς κάναμε γυρίσματα από τον Ιανουάριο του 2023. Είδαμε, όμως, πρώτη φορά υλικό μία ημέρα πριν την πρεμιέρα για το κοινό. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το να γυρίζεις επεισόδια εννέα μήνες, χωρίς να έχεις ιδέα τι κάνεις, σου δημιουργεί αγωνία. Κάποια στιγμή, μάλιστα, είπα στον Λευτέρη: «πρέπει να δω κάτι… δεν παίζω τη Χριστίνα που πάει για ποτό στο Παγκράτι το καλοκαίρι του 2022. Πρέπει να δω τι κάνω ως Ρηνιώ-ηρωίδα μιας άλλης εποχής, που ούτε την γνωρίζω ούτε ξέρω πως παίζεται.»… Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες;

Έχει δύσκολα γυρίσματα αυτή η σειρά. Το ότι έπρεπε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες σκηνές σε γρήγορες ταχύτητες, με δυσκόλεψε. Υπάρχουν επίσης πολλά γυρίσματα με πολλά άτομα που πρέπει όλοι να συντονιστούμε-να συγκεντρωθούμε. Απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συγκέντρωση. Φυσικά και το ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή, που δεν γνωρίζαμε στ᾽ αλήθεια πώς συμπεριφέρονταν οι άνθρωποι, έχει δυσκολίες. Ο τρόπος που έπρεπε να χτίσουμε χαρακτήρες, το πώς θα έπρεπε να αποδώσουμε αντιδράσεις ανθρώπων του τότε, ήταν απαιτητικό και το μόνο εργαλείο μας ήταν η φαντασία.

Πώς έχεις συνδεθεί με τη Ρηνιώ;

Είναι η κόρη που οι γονείς δεν ήθελαν… Ένα παιδί που ένιωσε ότι υπήρξε ανεπιθύμητο και το κουβαλά στη ζωή της. Είναι κάτι σκληρό. Υπάρχει ένας σεβασμός στο πρόσωπό της από τους άντρες της οικογένειας, όμως, και αυτό ήταν -για εκείνη την εποχή- εξαιρετικά δύσκολο. Έχει μία τόλμη αυτή η ηρωίδα. Έχει μεγάλη πορεία αυτός ο ρόλος, εξέλιξη.

Ποιο θα ήθελες να είναι το φινάλε της;

Είμαστε στη φάση των τελευταίων γυρισμάτων! Θα πω μονάχα ότι το τέλος που έχει γραφτεί είναι αυτό που θα ήθελα.

Ποια είναι τα πιο βασικά ζητήματα που θίγει η σειρά; Βλέπουμε έντονο το στοιχείο της πατριαρχίας…

Η πατριαρχία μέχρι τώρα υπάρχει. Μας ενοχλεί που το βλέπουμε στην οθόνη μας και αυτό είναι ευχάριστο. Σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πόσο προβληματικό είναι. Όμως έχω την εντύπωση ότι ακόμα και σήμερα δεν το αναγνωρίζουμε στο ίδιο μας το σπίτι. Νιώθω ότι η γενιά των γονιών μου δεν είναι και τόσο μακριά από αυτό που προβάλλει η σειρά. Ένα σημαντικό θέμα που θίγεται στην σειρά είναι η παθογένεια των μυστικών, αυτό που ονομάζουμε «κάτω από το χαλί». Και σήμερα στην ελληνική οικογένεια, δεν θέλουμε πολλές φορές να ταράξουμε τις ισορροπίες, να πούμε αλήθειες, να δηλώσουμε πώς νιώθουμε και διαιωνίζονται παθογένειες και φυσικά το πιο σκληρό απ᾽ όλα ένα γενεαλογικό τραύμα.

Για τη Χριστίνα δεν ξέρουμε πολλά. Πώς είσαι εκτός TV και γυρισμάτων;

Με συγκεντρώνει η δουλειά, ενώ στη ζωή μου είμαι ασυγκέντρωτη. Στην καθημερινότητα είμαι χάος! (γέλια)… Δυσκολεύομαι στην έκθεση, μου αρέσει να είμαι ανώνυμη και να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου χωρίς να με καταλαβαίνει κάποιος… Ντρέπομαι! Θα μου πεις γιατί κάνεις τηλεόραση…(γέλια)

Είναι κάπως δύσκολο πάντως να κρατάς ανωνυμία, ενώ πρωταγωνιστείς σε μεγάλες επιτυχίες…

Είμαι διαφορετική εμφανισιακά στην καθημερινότητα (γέλια)… Με αναγνωρίζουν άνθρωποι, αλλά επειδή στη σειρά ντύνομαι διαφορετικά, χτενίζομαι αλλιώς, είμαι διαφορετική. Οπότε δεν με καταλαβαίνουν… κάποιες φορές!

Είσαι πολυπράγμων.. Κάνεις πράγματα που δεν αφορούν το κομμάτι της υποκριτικής. Σωστά;

Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στην ψυχολογία, το μεταπτυχιακό μου στην επικοινωνία. Δούλεψα σε μία κορυφαία εταιρεία οπτικής επικοινωνίας, ωστόσο είχα πάντα στο μυαλό μου να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό. Το έκανα, τα κατάφερα και -όταν ξεκίνησα στη σχολή να παίρνω την πρακτική εκπαίδευση ως προς την επικοινωνία- άρχισα να συνδέω αυτά τα δύο κομμάτια. Οπότε εδώ και αρκετά χρόνια, εκπαιδεύω επαγγελματίες στην επικοινωνία, αναζητούμε και βρίσκουμε εργαλεία και μέσα επικοινωνίας. Δουλεύουμε εν τω βάθει, όχι επιφανειακά.

Η επαφή σου με τα social media ποια είναι; Είναι τελικά εργαλείο δουλειάς;

Έχω ένα «ήσυχο» προφίλ να πω. Είναι τεράστιο εργαλείο προώθησης δουλειάς. Είμαι σίγουρη ότι έχει αποτέλεσμα, αλλά δεν νιώθω οικεία εγώ ως Χριστίνα. Μου αρέσει να είμαι ανώνυμη, όπως σου είπα. Δεν θέλω να στροβιλίζομαι μέσα σε αυτό, απαιτεί χρόνο και ενέργεια και προτιμώ να αφιερώνω τον χρόνο αυτό στην δουλειά μου. Έχει κόστος, σίγουρα μου στερούνται πράγματα αλλά έχω μία βαθιά πίστη ότι μπορώ να συνομιλώ με αυτούς που θέλω και χωρίς social. Αυτοί που πρέπει να συναντηθούμε, θα συναντηθούμε σίγουρα μου έλεγε μία αγαπημένη φίλη. Το πιστεύω βαθιά.

Διαβάστε επίσης

Από το «Έτερος Εγώ» στις «17 Κλωστές» - Η Ντένια Στασινοπούλου για τη νέα σειρά και την «Άννα»

Βίκυ Παπαδοπούλου: Έκανε το δικό της Blair Witch Project και θέλει να παίξει σε ταινία του Ταραντίνο

Ο Δημήτρης Μακαλιάς στο Newsbomb.gr: «Με τον ερχομό των παιδιών μου έγινα καλύτερος άνθρωπος»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ