Χάρης Λεμπιδάκης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χάρης Λεμπιδάκης στο Newsbomb.gr: Η TV, η Καινούργιου, η Γερμανού και τα συμβόλαια των αστέρων

Ο πάντα αξιόπιστος στα ρεπορτάζ του δημοσιογράφος, σχολιάζει τα όσα βλέπουμε και ακούμε στην τηλεόραση.

Ρεπόρτερ με αποκλειστικές ειδήσεις που όλες οι εκπομπές θα ήθελαν στο δυναμικό τους, ο Χάρης Λεμπιδάκης έχει το ένστικτο, την ικανότητα αλλά και τη δυνατότητα να εκμαιεύει από τους τηλεοπτικούς αστέρες πληροφορίες που πάντα συζητιούνται. Σε μία εποχή όπου το τηλεοπτικό ρεπορτάζ πρωταγωνιστεί, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα με τον δικό του μοναδικό τρόπο!

Πώς είναι η μετά τη «Super Κατερίνα» εποχή; Πλέον, έχουν περάσει τρεις μήνες από την αποχώρησή σου από τον ALPHA

Είναι μία περίοδος που ζύγισα πολλά πράγματα. Είδα αν και μέχρι ποιο σημείο με αποδέχεται η τηλεοπτική πιάτα. Οι προτάσεις και οι προσεγγίσεις από κανάλια και εκπομπές ήταν πολλές… Είναι δική μου απόφαση να μην δουλέψω σε κάποια εκπομπή μέχρι να τελειώσει η σεζόν, θα ήταν άλλωστε ανέντιμο προς την Κατερίνα να δουλέψω σε ανταγωνιστικό μαγκαζίνο. Είναι επιλογή μου, πλέον, σε ποιες εκπομπές θα πηγαίνω κι έτσι νιώθω γεμάτος.

O Χάρης Λεμπιδάκης με την Κατερίνα Καινούργιου
«Εκ του αποτελέσματος, η απόφασή μου να πάω στην Κατερίνα [Καινούργιου] κρίνεται αποτυχημένη», παραδέχεται ο Χάρης Λεμπιδάκης

Χτύπησε το τηλέφωνό σου από πολλές εκπομπές, το γνωρίζω καλά… Με τι κριτήριο θα διαλέγει ο Χάρης συνεργάτες από εδώ και στο εξής;

Το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώθηκε η συνεργασία μου με τη Ναταλία Γερμανού, γνώριζα ήδη ότι τη φετινή χρονιά θα είμαι στην ομάδα της Κατερίνας Καινούργιου. Ο Νίκος Κοκλώνης και ο Θέμης Μάλλης ήταν δύο βασικά πρόσωπα που με έκαναν να πω το «ναι», πίστεψα ότι με το ρεπορτάζ μου και τις συνεντεύξεις μου θα προσέφερε στην εκπομπή. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εκτιμώ την Κατερίνα και την αγαπώ, αποφάσισα να είμαι εκεί. Όλοι ξέρουμε, όμως, ότι σε μία εκπομπή πολλές φορές άλλα συμφωνείς άλλα υλοποιούνται και αυτό γιατί μπορεί να αλλάξει η σκαλέτα ανάλογα με την επικαιρότητα. Εκ του αποτελέσματος, η απόφασή μου να πάω στην Κατερίνα κρίνεται αποτυχημένη. Εγώ δέχτηκα μία πρόταση, εγώ την αποδέχτηκα. Δεν με εξέφραζε η θεματολόγια, δεν μπορούσα να υπηρετήσω το κοινωνικό και πολιτικό ρεπορτάζ και γι’ αυτό αποχώρησα. Το κριτήριο μου, πλέον, θα είναι μόνο το ένστικτό μου.

Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω, πού θα πήγαινες φέτος από τις υπάρχουσες εκπομπές;

Σε καμία περίπτωση δεν θα έφευγα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε γίνεται!». Μετανιώνω που αποχώρησα, δύο χρόνια εκεί βρήκα 100% την ταυτότητά μου.

Η Ναταλία είναι ένα από τα πρόσωπα που έχει απασχολήσει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Τελικά, κάνει διαφορετική από τον ανταγωνισμό εκπομπή;

Βεβαίως διαφοροποιείται… Συμφωνώ απόλυτα με όλες τις θέσεις που έχει πάρει μέχρι σήμερα. Η Ναταλία μπορεί στην εκπομπή να τα έχει όλα σε μικρές δόσεις, gossip, lifestyle. Όμως, διαφοροποιείται στον τρόπο που θα προσεγγίσει και θα σχολιάσει θέματα. Αυτό μένει στη συνείδηση του τηλεθεατή και η Ναταλία το καταφέρνει.

Ποια ψυχαγωγική εκπομπή ξεχωρίζεις, εκτός της Ναταλίας;

Το «Happy Day». Νιώθω χαρούμενος που έχω βρεθεί εκεί, είναι δεμένη ομάδα, υπάρχουν ρόλοι και πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα «θέλω» του τηλεθεατή. Η Σταματίνα έχει εξελιχθεί ως παρουσιάστρια, της βγάζω το καπέλο.

«Η Σταματίνα έχει εξελιχθεί ως παρουσιάστρια», σχολιάζει ο δημοσιογράφος
«Η Σταματίνα έχει εξελιχθεί ως παρουσιάστρια», σχολιάζει ο δημοσιογράφος

Ποια εκπομπή δυσκολεύεται;

Δεν θα πω μόνο μία… Ειδικά στη μεσημεριανή ζώνη, που είναι και η «Ελένη» και η Κατερίνα Ζαρίφη με την «Οδό Ζαρίφη 2», υπάρχει μεγάλη πτώση στα νούμερα. Συμβαίνει και σε άλλες ζώνες, βλέπουμε να επικρατούν τα περιβόητα «the others» στους πίνακες της Nielsen. Υπάρχει θέμα, λοιπόν, στο περιεχόμενο των εκπομπών. Εκεί πονάει η τηλεόραση. Εκεί πρέπει να δουλέψουν οι εκπομπές του χρόνου για να δούμε καλύτερη τηλεόραση.

Ποιο πρόσωπο θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα;

Η Ελένη Μενεγάκη. Όλα δείχνουν ότι θα ανανεώσει με το MEGA και μένει να δούμε σε ποια ζώνη θα βρεθεί. Ακόμη είναι πολύ ρευστό το τοπίο.

Ο Νίκος Μουτσινάς θα επιστρέψει;

Ναι, θεωρώ δεδομένο ότι θα επιστρέψει. Τον θέλει ο ΑΝΤ1, το MEGA, που είναι επικρατέστερο, η πόρτα του ΣΚΑΪ είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον. Σίγουρα θα επιστρέψει με κάτι βραδινό και όχι καθημερινό.

Πιστεύεις θα δούμε περισσότερα ριάλιτι;

Όχι, ξέρω ότι το STAR έχει ένα «MasterChef” που πάει πολύ καλά και δεν υπάρχει λόγος να μην το συνεχίσει του χρόνου. Μένει να δούμε τι θα γίνει με «GNTM» και «Φάρμα». Να δούμε επίσης τι θα γίνει με το «Survivor», ο κόσμος το στηρίζει, έχει παγιωθεί στο 15-17%. Οπότε, βλέπω STAR και ΣΚΑΪ να απασχολούν ξανά με ριάλιτι.

Τι θα ήθελες να κάνεις την επόμενη χρονιά;

Σίγουρα θα είμαι κάπου, προσπαθώ να δω τι θα είναι καλύτερο για εμένα. Η τηλεόραση δεν είναι αυτοσκοπός, οπότε θέλω χώρο και χρόνο για τα υπόλοιπα πράγματα που κάνω. Ετοιμάζω ένα πιλότο για ταξιδιωτική εκπομπή και άμεσα θα τον παρουσιάσω.

Χάρης Λεμπιδάκης
«Είναι φίλος μου ο Κώστας [Τσουρός]», λέει ο Χάρης Λεμπιδάκης διαψεύδοντας τις φήμες ότι θα τον δούμε στο πάνελ της εκπομπής του

Τελικά, θα είσαι στον Κώστα Τσουρό;

Δεν ξέρω πώς τροφοδοτήθηκαν αυτά τα σενάρια. Είναι φίλος μου ο Κώστας, καλός συνάδελφος αλλά δεν ισχύει. Βρέθηκα στην εκπομπή που με κάλεσαν, πέρασα υπέροχα, έχει μία εκπομπή που με καλύπτει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε θα είμαι στην εκπομπή ούτε θα αντικαταστήσω τη Νόνη Δούνια που γράφεται ότι θα είναι ευρωβουλευτής.

Διαβάστε επίσης

Ουγγαρέζος: Αυτός είναι ο λόγος που μπλόκαρε τη Μαγγίρα

Εκπομπές που αλλάζουν ώρα στα μέσα της χρονιάς

Η άγνωστη ιστορία της Καινούργιου με τον Χασαπόπουλο: «Δεν το ‘χεις καθόλου, κάνε κάτι άλλο»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ