ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αλέξης Μητρόπουλος στο Newsbomb.gr: Πρόκληση τα αναδρομικά των συνταξιούχων Βουλευτών

Ευδοκία Μύτιλη

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αναδρομικά ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές, την ώρα που εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν το εισόδημά τους.

Ο γνωστός δικηγόρος και καθηγητής Πανεπιστημίου κύριος Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε στο Newsbomb.gr, ότι πρόκειται για μία προκλητική κίνηση.

«Συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά συντάξεων μεταξύ 230.000 έως και 360.000 ευρώ, με μηνύσεις κατά υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την ώρα που οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν χάσει το ΕΚΑΣ τον Νοέμβριο και περιμένουν να δικαιωθούν για τα αναδρομικά που τους οφείλει το κράτος από το 2015»τονίζει ο κ. Μητρόπουλος. «Είναι σκάνδαλο, είναι πρόκληση, είναι αντιδημοκρατικό, είναι αντιανθρώπινο και αντικοινωνικό να επιβραβεύουμε αυτούς που είναι στο Κοινοβούλιο και από την άλλη μεριά οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια να χάνουν τα εισοδήματά τους», συμπλήρωσε.

Πολλοί πρώην βουλευτές ζήτησαν από το 2009 αύξηση συντάξεων, αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν τότε. Όμως προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο που τους δικαίωσε με την εφετειακή απόφαση 2643/2016, η οποία είναι άμεση εκτελεστή από το Ελληνικό Δημόσιο, εν προκειμένω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Ό,τι παίρνουν οι δικαστές ως αναδρομικά το παίρνουν αυτομάτως οι εν ενεργεία βουλευτές. Όλοι ανεξαρτήτως οι βουλευτές δικαιούνται χιλιάδες ευρώ σε αναδρομικά» διευκρινίζει ο γνωστός δικηγόρος.

Είναι μία «θεσμική ρύθμιση που πρέπει να καταργηθεί. Οι Βουλευτές με αυτό τον τρόπο προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα. Δεν μπορεί από τη μία η Κυβέρνηση να δίνει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους Βουλευτές και από την άλλη να περικόπτει τα αναδρομικά των χαμηλοσυνταξιούχων», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μητρόπουλου:

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ (pics+vid)

Καιρός Πάσχα 2019: Τα πρώτα στοιχεία για την εικόνα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο (vid)

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved