Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο – ΣΟΚ: Η στιγμή που καταρρέει η ιστορική γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά

Newsbomb

Είναι η σοκαριστική στιγμή που η γέφυρα του Κερίτη διαλύεται από τα ορμητικά νερά.

Κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά.

Η γέφυρα, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών. Νωρίτερα σήμερα, είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης.

Η πετρόκτιστη τρίτοξη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Δήμο Πλατανιά

Συνεχίζονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στην γέφυρα του Πλατανιά με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη η Παλιά Εθνική Οδός, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με τον ποταμό Ταυρωνίτη στο ύψος των Βουκολιών και του Συριλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς πρέπει να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους. Παράλληλα συστήνεται να αποφεύγεται -αν δεν είναι απολύτως αναγκαία- κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων, καθώς υπάρχει κίνδυνος από καθιζήσεις, κατολισθήσεις εδαφών και πτώση δένδρων. Κλειστή παραμένει η γέφυρα Πατελαρίου -Πλατανιά, η γέφυρα του Συριλίου στη θέση «Αυλωνίτη» και η γέφυρα του Ιάρδανου.