Πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες στο κινητό σας χωρίς ίντερνετ - Ποιο είναι το κόλπο

Οι χάρτες της Google μπορούν να λειτουργήσουν και χωρίς ίντερνετ

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους χάρτες στο κινητό σας χωρίς ίντερνετ - Ποιο είναι το κόλπο
2'

Η εφαρμογή Google Maps είναι μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται σχεδόν καθολικά. Σε πολλές περιπτώσεις λύνει τα χέρια των χρηστών είτε πρόκειται για την πρώτη μέρα στη δουλεία, είτε για κάποια επίσκεψη. Οι χάρτες Google είναι πάντα χρήσιμοι για να σας σώζουν από δύσκολες καταστάσεις.

Όμως όπως πολλές εφαρμογές, έτσι και το Google Maps απαιτεί τη σύνδεση των χρηστών στο διαδίκτυο για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους χάρτες. Μια κακή σύνδεση ή η πλήρης απώλεια σύνδεσης στο διαδίκτυο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χαθείτε τελείως στο δρόμο και να μη ξέρετε προς ποια κατεύθυνση να κινηθείτε.

Όμως υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιείτε τους χάρτες της Google χωρίς ίντερνετ. Οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, αυξάνοντας ραγδαία τη χρηστικότητα της εφαρμογής.

Ποιο είναι το κόλπο

Το κόλπο για να χρησιμοποιείτε το Google Maps χωρίς ίντερνετ είναι πάρα πολύ απλό. Αποθηκεύστε τους χάρτες της περιοχής που θέλετε να πάτε και έτσι θα μπορείτε να τους έχετε διαθέσιμου ανά πάσα στιγμή.

Για να το κάνετε αυτό ανοίξτε την εφαρμογή στο κινητό ή το τάμπλετ σας, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και πως δεν χρησιμοποιείτε την ανώνυμη περιήγηση.

Στη συνέχεια, αναζητήστε μια περιοχή. Αφού βρείτε τη τοποθεσία που θέλετε να αποθηκεύσετε, πηγαίνετε στο μενού επιλογών πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές και στη συνέχεια πατήστε «Χάρτες Εκτός Σύνδεσης» (Offline Maps)

Έπειτα, διαλέγετε την επιλογή «Επιλέξτε το δικό σας χάρτη» στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Τότε θα δείτε ένα μήνυμα που λέει «Λήψη χάρτη αυτής της περιοχής;» Σύρετε το χάρτη μέσα στο μπλε τετράγωνο πλαίσιο, μέχρι να περιληφθεί η περιοχή που θέλετε να αποθηκεύσετε και στη συνέχεια πατήστε λήψη.

Ωστόσο, οι οδηγίες για τις συγκοινωνίες ή το περπάτημα δεν είναι διαθέσιμες εκτός σύνδεσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή