TRAVEL

Ταξίδια στην Ευρώπη σε μέρη που δεν έχετε ξανακούσει

Ταξίδια στην Ευρώπη σε μέρη που δεν έχετε ξανακούσει

Μικροσκοπικά χωριά, ειδυλλιακά νησιά και μεγαλουπόλεις άγνωστες στους πολλούς


Τα ταξίδια δρουν και ως αναλγητικό για πολλούς, αφού είναι ένας τρόπος (όχι και τόσο οικονομικός βέβαια) για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας.

Και αν είστε από αυτούς που ζητούν την απομόνωση και την χαλάρωση, τότε ξεχάστε την κλασσική πολύβουη Ευρώπη που ξέρατε και γνωρίστε μέρη, που ίσως να μην έχετε ξανακούσει στο παρελθόν!

Κόσιτσε, Σλοβακία

kontitse


Αν και η πρωτεύουσα Μπρατισλάβα συνήθως κλέβει την προσοχή των επισκεπτών, ωστόσο η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στα ανατολικά, έχει να επιδείξει πανέμορφα γοτθικά κτίσματα και πλούσια ιστορία. Περπατήστε στο κέντρο της πόλης με τα μεσαιωνικά σπίτια και τα παλάτια και σταματήστε στη Villa Cassa για να δείτε το παλαιότερο οικόσημο της Ευρώπης. Μαζί με τη Μασσαλία, η πόλη χρίστηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013.

Σεντ Ανιές, Γαλλία

gallia

Στενά πέτρινα καλντερίμια, δρομάκια με αψίδες και ασυναγώνιστη θέα, κάνουν το Sainte-Agnès ένα από τα πιο όμορφα χωριά του γαλλικού νότου. Το χωριουδάκι βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού και χαρίζει υπέροχη θέα στη Μεσόγειο, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από το φρούριο Maginot Line.

Κοΐμπρα, Πορτογαλία

portoo


Η πρώην πρωτεύουσα Coimbra (από το 1139 ως το 1260) είναι πλέον μια ζωντανή φοιτητούπολη γεμάτη ιστορικά αξιοθέατα ανάμεσα στη Λισαβόνα και το Πόρτο. Η πόλη υπερηφανεύεται για ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, μπόλικα φεστιβάλ, παμπάλαιους καθεδρικούς αλλά και γραφικά cafes και μπαρ στα οποία παίζει αυθεντική μουσική fado.

Κότορ, Μαυροβούνιο

36400-569-122


Κρυμμένο σε ένα κανάλι κοντά στην ακτή, η πόλη συνδυάζει γραφικά τοπία και φυσική ομορφιά. Περπατήστε στα φιδογυριστά, πέτρινα δρομάκια, ανακαλύψτε κτίσματα που στέκονται από το Μεσαίωνα ή ανεβείτε τα 1.350 σκαλοπάτια ως την κορυφή της αρχαίας οχύρωσης της πόλης για να απολαύσετε υπέροχη θέα στη θάλασσα και τα γύρω βουνά.

Κόρτσουλα, Κροατία

36400-569-113 1


Η Κόρκυρα Μέλαινα, δηλαδή η Μαύρη Κέρκυρα των αρχαίων, είναι ένα πανέμορφο νησί στα νότια των ακτών της Δαλματίας με πλούσια βλάστηση, απομονωμένες παραλίες και κόλπους και λόφους ιδανικούς για περπάτημα. Σπίτια με κόκκινες στέγες, φιδογυριστά δρομάκια και μεσαιωνικά, πέτρινα οχυρά συνθέτουν το σκηνικό στην πόλη πόλη που διεκδικεί από τη Βενετία τον τίτλο της γενέτειρας του Μάρκο Πόλο.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: «Σαν κύβοι ζάχαρης τα κυκλαδίτικα σπίτια στους βράχους»